Τετάρτη , 25 Μαΐου 2022
Τελευταία Νέα

Προκαλεί φρίκη αν ισχύει: Η Κίνα συλλέγει DNA από εκατομμύρια γυναίκες για να “σχεδιάσει νέους ιούς”

Ο κινέζικος στρατός “συνελήφθη” να συλλέγει DNA από εκατομμύρια εγκύους σε ολόκληρο τον κόσμο, εν μέσω ανησυχιών των ΗΠΑ ότι τα γενετικά δεδομένα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την “δημιουργία νέων παθογόνων ιών.” (Στη φωτογραφία το Εργαστήριο Ιολογίας της Γουχάν…) 

Ο Κινεζικός Απελευθερωτικός Στρατός, (PLA), φέρεται να συγκεντρώνει DNA προερχόμενο από περισσότερες από 48χώρες. Οι στρατιωτικές αρχές συνέλεξαν το DNA μέσω ενός δημοφιλούς προγεννητικού τεστ που πωλήθηκε από τον όμιλο BGI της Κίνας. Το Reuters αποκάλυψε την επιχείρηση, την οποία ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ Ντάρελ ‘Ισα χαρακτήρισε “μεγάλο κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια”. 

GOP Congressman Darrell Issa will not seek re-election after serving ninth term – Orange County Register

Ο Ντάρελ Ίσα

Η οικοδεσπότης της εκπομπής Fox Business Ελίζαμπεθ ΜακΝτόναλντ τόνισε: “Το Reuters αναφέρει πως η Κίνα θέλει την παγκόσμια οικονομική και στρατιωτική κυριαρχία καθώς και την κυριαρχία στα φαρμακευτικά προϊόντα.” Η ίδια συνέχισε επισημαίνοντας ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι φοβούνται πως τα δεδομένα DNA θα χρησιμοποιηθούν για τη γενετική ενίσχυση στρατιωτών ή για τη δημιουργία παθογόνων ιών που θα στοχεύουν Αμερικανούς. Η ΜακΝτόναλντ υπενθύμισε ότι οι Κινέζοι διαθέτουν τη “μεγαλύτερη τράπεζα δεδομένων γενετικού υλικού στον κόσμο”. 

Standard Chartered to Pay $340M Fine | Fox Business

H Ελίζαμπεθ ΜακΝτόναλντ

Τον Μάρτιο, σύμβουλοι της αμερικανικής κυβέρνησης προειδοποίησαν ότι τα δεδομένα DNA της Κίνας θα μπορούσαν επίσης να στοχεύουν τον ανεφοδιασμό των Ηνωμένων Πολιτειών με τρόφιμα. Ο Ίσα απάντησε: “Είναι δυνητικά το πιο τρομακτικό πράγμα. Η βελτίωση της ποιότητας του πληθυσμού θα σήμαινε την εξάλειψη κάποιου που δεν είναι ποιότητας. Ο κινεζικός στρατός κατέχει οποιαδήποτε βιομηχανία θέλει να κατέχει, άμεσα ή έμμεσα.”

Αν κοιτάξετε την COVID-19, συνέχισε ο Issa, μπορείτε να αναρωτηθείτε αν ο επόμενος ιός θα στοχεύει συγκεκριμένα γενετικά χαρακτηριστικά που βρίσκονται σε μια χώρα ή σε έναν άνθρωπο και όχι σε άλλο. “Μια ασθένεια θα μπορούσε να αναπτυχθεί εύκολα με ανοσία να επιτυγχάνεται μόνο για μία επιλεγμένη ομάδα ατόμων ή κάπως έτσι. Μετά την COVID-19 πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι δεν μπορούμε να το ρισκάρουμε με την Κίνα.”

Chinese Lab Tournament Challenges Guest Teams To Experimental Competition - inChemistry

Αν αληθεύουν τα όσα αναφέρονται, τότε η Κίνα παίζει πολύ επικίνδυνα παιχνίδια

Το προγεννητικό τεστ της BGI είναι ένα από τα πιο δημοφιλή στον κόσμο. Η εταιρεία συνεργάστηκε με τον κινεζικό στρατό για τη βελτίωση της “ποιότητας του πληθυσμού”. Τα τεστ – με το όνομα NIFTY για το “Non-Invasive Fetal TrisomY” – καταγράφουν γενετικές πληροφορίες για τη μητέρα, καθώς και λεπτομέρειες που περιλαμβάνουν τη χώρα, το ύψος και το βάρος της.

Ωστόσο, η BGI αντέκρουσε τους ισχυρισμούς με μια δήλωση, επιμένοντας ότι “δεν της έχει ποτέ ζητηθεί να παράσχει – ούτε και έχει παράσχει – δεδομένα από τις δοκιμές NIFTY στις κινεζικές αρχές για λόγους εθνικής ασφάλειας ή εθνικής άμυνας. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας δήλωσε ότι η έρευνα του Reuters στηρίζεται σε “αβάσιμες κατηγορίες και επιφανειακές διαπιστώσεις” των αμερικανικών υπηρεσιών.

Πηγή: Express

Του ειδικού συνεργάτη

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares