Τετάρτη , 23 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Προϊόν εργαστηρίου ο κορονοϊός; Το πείραμα του 2015 με ιό νυχτερίδων και SARS – Ερευνητές από ΗΠΑ, Ελβετία και Κίνα δημιούργησαν ιό ικανό να προκαλέσει επιδημίες….

Προϊόν εργαστηρίου ο κορονοϊός; Το πείραμα του 2015 με ιό νυχτερίδων και SARS - Ερευνητές από ΗΠΑ, Ελβετία και Κίνα δημιούργησαν ιό ικανό να προκαλέσει επιδημίες....Δεν είναι θεωρία συνωμοσίας, αλλά πρόκειται για πραγματική ιστορία, η οποία εκτυλίχθηκε το 2015, σε ανύποπτο χρόνο και προκαλεί προβληματισμό στους επιστήμονες, σε συνδυασμό με την πανδημία του κορονιού. Ας δούμε τα γεγονότα.

Το 2015, επιστήμονες από τις ΗΠΑ, την Κίνα και την Ελβετία συνδυάζοντας έναν κορονοϊό των νυχτερίδων με τον φονικό ιό του SARS, δημιούργησαν νέο υβριδικό ιό, που μπορεί να μολύνει τους ανθρώπους και ενδεχομένως να προκαλέσει επιδημίες- πανδημίες. Οι ερευνητές υποστήριζαν τότε ότι η μελέτη βοήθησε στο να αναγνωριστεί ένας δυνητικός κίνδυνος. Φυσικά υπήρξαν και φωνές που επεσήμαιναν τον υψηλότατο κίνδυνο που τα πειράματα εγκυμονούσαν.

Μάλιστα, ο Σάιμον Γουέιν-Χόμπσον, ιολόγος του Ινστιτούτου Παστέρ στο Παρίσι είχε προειδοποιήσει ότι «αν ο ιός κατάφερνε να “αποδράσει”, κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει τις εξελίξεις»!

Τώρα πολλοί επιστήμονες πιστεύουν (εικασία βέβαια) ότι ο εργαστηριακός ιός “απέδρασε” και ότι ο κορονοϊός είναι η μετεξέλιξη του. Την άποψη (εδώ πατάνε όσοι μιλούν για περί συνωμοσίας) αυτή ενισχύει το γεγονός ότι μόλις ξεκίνησε η επιδημία στην Κίνα, η πρώτη ερμηνεία ήταν ότι ο ιός προέρχεται από τις νυχτερίδες. Κατά άλλους βέβαια αυτό είναι απλά μία σύμπτωση.

Η υπόθεση του εργαστηριακού υβριδικού ιού έχει καταγραφεί τον Νοέμβριο του 2015 στο επιστημονικό περιοδικό Nature Medicine, όπως και οι φόβοι της επιστημονικής κοινότητας. Τα κείμενα υπάρχουν στο διαδίκτυο και είναι δημόσια και καθόλου απόρρητα, όπως κάποιοι ισχυρίζονται. Δημοσιεύθηκαν προ 5ετίας και αναφέρονται σε συγκεκριμένο επιστημονικό γεγονός.

Στο ελληνικό διαδίκτυο, το θέμα παρουσιάστηκε στις 13 Νοεμβρίου 2015 ως εξής:

Συνδυάζοντας έναν ιό των νυχτερίδων με τον φονικό ιό του SARS, διεθνής ερευνητική ομάδα δημιούργησε έναν υβριδικό ιό, που μπορεί να μολύνει τους ανθρώπους και ενδεχομένως να προκαλέσει επιδημίες.

H συναρπαστική συνέχεια ΕΔΩ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares