Κυριακή , 20 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Πρώην διαρρήκτες δίνουν συμβουλές για το πως να γλυτώσετε από τους κλέφτες….

Πρώην διαρρήκτες δίνουν συμβουλές για το πως να γλυτώσετε από τους κλέφτες....

Το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών και πολλοί είναι εκείνοι που φοβούνται τους κλέφτες όταν θα λείψουν διακοπές.

Δύο πρώην κλέφτες, με τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας τους, μίλησαν και αποκάλυψαν τα 10 πράγματα που μπορούν να κάνουν οι ιδιοκτήτες κατοικιών για να ασφαλίσουν το σπίτι τους και για να εξασφαλίσουν ότι δεν θα μπουν κλέφτες σε αυτό, πριν ξεκινήσουν τις διακοπές τους.

Πάρτε διαβατήρια και άδειες οδήγησης μαζί σας

Οι εγκληματίες μπορούν εύκολα να κάνουν απάτες σε βάρος σας έχοντας στην κατοχή σας την ταυτότητά σας ή άλλα έγγραφα ταυτοπροσωπίας. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι έχετε μαζί σας όλα τα έγγραφα ταυτοπροσωπίας, κάθε φορά που πηγαίνετε διακοπές, ακόμη και αν δεν τα χρειάζεστε για να ταξιδέψετε.

Ηχογραφήστε τον σκύλο σας να γαβγίζει

Το γάβγισμα ενός σκύλου κάνει τους κλέφτες να το σκεφτούν δυο φορές πριν μπουν σε ένα σπίτι. Το γάβγισμα τους κάνει να σκέφτονται ότι κάποιος είναι μέσα στο σπίτι ή ότι ο σκύλος τους αντιλήφθηκε. Ηχογραφήστε ένα σκύλο να γαβγίζει, βρείτε σχετικό υλικό στο Διαδίκτυο και βάλτε το σε τακτά χρονικά διαστήματα να… παίζει, ενώ εσείς λείπετε.

Βάλτε διπλή κλειδαριά

Βάζοντας διπλή κλειδαριά σε μια πόρτα, αποτρέπεται τον κλέφτη να την παραβιάσει γιατί θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο αλλά και κόπο για να τα καταφέρει. Τις περισσότερες φορές μόλις ένας διαρρήκτης βρεθεί αντιμέτωπος με δυο κλειδαριές, αποχωρεί.

Μην ποστάρετε στα social media ότι λείπετε

Πολλοί βάζουν συχνά στους λογαριασμούς τους στα social media πληροφορίες για τις διακοπές τους, κάτι το οποίο βοηθά τους κλέφτες να καταλάβουν πότε λείπετε και άρα να βρουν την κατάλληλη ευκαιρία για να μπουκάρουν σπίτι σας.

Συνεχίστε κανονικά το πότισμα…

Σε περίπτωση που μένετε σε μονοκατοικία και έχετε κήπο, αναθέστε σε έναν επαγγελματία κηπουρού τη φροντίδα του, ειδικά για το διάστημα που θα λείπετε διακοπές. Και αυτό γιατί αν το γκαζόν είναι φρεσκοκομμένο, οι κλέφτες θα μπουν στη διαδικασία να αναρωτηθούν για το αν στην πραγματικότητα το σπίτι είναι άδειο ή όχι.

Βάλτε συναγερμό, έστω στα… ψέματα

Ένας συναγερμός, ακόμη και ψεύτικος, μπορεί να είναι αρκετός για να αποτρέψετε τους κλέφτες από το να μπουν στο σπίτι σας.

Εγκαταστήστε ένα κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης Όπως και με το συναγερμό, έτσι και το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης δεν χρειάζεται να λειτουργεί. Η ύπαρξη, όμως, και μόνο των καμερών, είναι αρκετή για να αποτρέψει τους ληστές από το να μπουν σε κάποιο σπίτι.

Βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε αφήσει άλλα κλειδιά σε ορατά σημεία

Αν κάποιος δει από ένα παράθυρο του σπιτιού σας κάποια κλειδιά κρεμασμένα στον τοίχο, είναι πολύ πιθανό να σπάσει τα τζάμι για να τα πάρει. Και αυτό γιατί τα κλειδιά μπορούν να του δώσουν πρόσβαση σε άλλους χώρους του σπιτιού ή ακόμη και στο αυτοκίνητό σας.

Βάλτε φώτα που ανάβουν ανιχνεύοντας την κίνηση

Πρόκειται για τα γνωστά φώτα σε εισόδους σπιτιών που ανάβουν με το που πιάσουν κάποια κίνηση. Έτσι, οι κλέφτες δεν θα μπορέσουν να μπουν στο σπίτι σας χωρίς να γίνουν ορατοί. Το ξαφνικό τους άναμμα, επίσης, μπορεί να ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά των γειτόνων σας και να ενημερώσουν την αστυνομία.

Βάλτε λάδι στα παράθυρά σας

Ένας ομολογουμένως ασυνήθιστος, αλλά αποτελεσματικός τρόπος για να διώξετε τους κλέφτες που προσπαθούν να μπουν σπίτι σας. Όπως αντιλαμβάνεστε το λάδι, καθώς θα γλιστράνε, θα τους δυσκολέψει πολύ…

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares