Κυριακή , 27 Νοεμβρίου 2022

Πρώην αναπληρωτής Γ.Γ. του ΟΗΕ: «Μόνο η Ουκρανία επωφελήθηκε από το πυραυλικό πλήγμα στην Πολωνία – Αυτή ευθύνεται»

Κανένας ρωσικός πύραυλος δεν έπεσε στην Πολωνία

Ο πρώην αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Σεργκέι Ορτζονικίντζε είπε στο Zvezda Ru, ποιος θα μπορούσε να ωφεληθεί πραγματικά από μια πρόκληση (αν ήταν μόνο αυτό) με τον πύραυλο που έπεσε στο πολωνικό έδαφος

«Η Ρωσία δεν χρειάζεται καθόλου μια αντιπαράθεση με το ΝΑΤΟ, όπως η συμμαχία δεν ενδιαφέρεται για μια αντιπαράθεση με τη χώρα μας. Αλλά ποιος σπρώχνει αυτό το είδος αντιπαράθεσης και οργανώνει κάθε είδους προκλήσεις; Αυτή είναι η Ουκρανία », είπε ο Ordzhonikidze.

Πρόσθεσε ότι ο λόγος για τέτοιες ενέργειες είναι τα άσχημα πράγματα για την Ουκρανία στη γραμμή επαφής. Όπως σημείωσε ο Sergei Ordzhonikidze, αυτή η χώρα χρειάζεται και επιδιώκει τη συμμετοχή των χωρών του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση.

Ο πρώην αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ πρότεινε ότι σκοπός αυτής της πρόκλησης θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μια σύγκρουση μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας.

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι παρόλο που οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έδωσαν ένα τεράστιο πλήγμα στο στρατιωτικό σύστημα διοίκησης και ελέγχου των Ουκρανών μαχητών, κανένας ρωσικός πύραυλος δεν έπεσε στην Πολωνία

pronews.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares