Πέμπτη , 28 Σεπτεμβρίου 2023

Προγραμματισμένη ήταν η αντικατάσταση του Προέδρου του ΕΟΔΥ Θεοκλή Ζαούτη υποστηρίζουν κυβερνητικές πηγές

Δρομολογημένη ήταν η αντικατάσταση του Προέδρου του ΕΟΔΥ Θεοκλή Ζαούτη υποστηρίζουν κυβερνητικές πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι ο Θεοκλής Ζαούτης υπέβαλλε την παραίτησή του σήμερα από την θέση του επικεφαλής του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ήδη από χθες ανακοινώθηκε εσωτερικά η νέα σύνθεση του ΔΣ ΕΟΔΥ. Θυμίζουν ότι είχε προηγηθεί πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Υγείας με αλλαγές στη δομή του οργανισμού.

Τονίζουν ακόμα ότι η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πεδίο με το νέο Πρόεδρο Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, Καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο οποίος προΐστατο μέχρι πρότινος του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Μάλιστα , το Εργαστήριο αυτό αποτελεί και Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας του ΕΟΔΥ και έχει προσωπικό του ΕΟΔΥ επί μονίμου βάσεως στο εργαστήριο.

Και καταλήγουν: «Η αναπληρώτρια Υπουργός Ειρήνη Αγαπηδάκη συνεργάζεται τόσο με τον κ. Χατζηχριστοδούλου όσο και με τους επικεφαλείς του εργαστηρίου, αλλά και τις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ που συνδράμουν στο έργο της επιδημιολογικής επιτήρησης στην περιοχή. Ο κ.Ζαούτης δήλωσε παραίτηση λίγες ώρες πριν από την δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ, που θα γίνει σήμερα».

 

πηγή: newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares