Τρίτη , 24 Νοεμβρίου 2020

Πρόγραμμα Γέφυρα: Παράταση μέχρι τέλος Οκτωβρίου για τις αιτήσεις…

Πρόγραμμα Γέφυρα: Παράταση μέχρι τέλος Οκτωβρίου για τις αιτήσεις...

Η προθεσμία για τις αιτήσεις έντασης στο πρόγραμμα Γέφυρα για όσους έχουν κόκκινα στεγαστικά δάνεια και πλήττονται από την κρίση που προκαλεί ο κορονοϊός ήταν μια από αυτές που έληγαν σήμερα. Αλλά, όπως αναμενόταν, δόθηκε παράταση…

Έτσι, όσοι θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα Γέφυρα έχουν περιθώριο να κάνουν αιτήσεις έως το Σάββατο 31 Οκτωβρίου, αφού η κυβέρνηση ανακοίνωσε παράταση για ένα μήνα.

«Η κυβέρνηση παρατείνει, για 1 μήνα, έως και το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020, την προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ, το οποίο παρέχει στήριξη σε δανειολήπτες που πλήττονται από τις οικονομικές συνέπειες του κορονοϊού και έχουν δάνεια με υποθήκη στην α΄ κατοικία», ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

Το πρόγραμμα Γέφυρα αφορά τη στήριξη, με κρατική επιδότηση, της μηνιαίας δόσης δανείου σε ποσοστό έως 90% και για χρονικό διάστημα 9 μηνών.

Σύμφωνα με τον Χρήστο Σταϊκούρα, μέσα σε 58 ημέρες, από 3 Αυγούστου μέχρι 29 Σεπτεμβρίου, υποβλήθηκαν 131.155 αιτήσεις. «Στο αντίστοιχο πρόγραμμα της προηγούμενης κυβέρνησης, μέσα σε 13 μήνες, υποβλήθηκαν περίπου 7.000 αιτήσεις.

Συγκρίνοντας τα 2 προγράμματα, διαπιστώνεται ότι στο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ υποβλήθηκαν 18 φορές περισσότερες αιτήσεις, στο 1/6 του χρόνου», σημειώνει ο υπουργός Οικονομικών.

newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares