Πέμπτη , 6 Οκτωβρίου 2022
Τελευταία Νέα

‘Προφητικός’ Πούτιν από το 2018 – Ήξερε πώς θα κερδίσει τη Δύση

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν εκτίμησε το 2018 πως η αποσύνδεση από το αμερικανικό δολάριο είναι αναγκαία για τη ρωσική οικονομία. Σχολιάζοντας τις αλλεπάλληλες κυρώσεις, ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε για στοχοποίηση τις ΗΠΑ, αφήνοντας σαφείς αιχμές. 

«Δεν έχουμε στόχο εμείς να απομακρυνθούμε από το δολάριο. Το δολάριο είναι που απομακρύνεται από εμάς. Και εκείνοι που λαμβάνουν αυτές τις αποφάσεις δεν αυτοπυροβολούνται στα πόδια, αλλά ψηλότερα», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια ενός επενδυτικού φόρουμ στη Μόσχα, προκαλώντας γέλια στο ακροατήριο.

«Πρέπει να το κάνουμε. Και σας διαβεβαιώνω ότι θα το κάνουμε» συμπλήρωσε ο ίδιος, σε σοβαρότερο ύφος, σε μια ομιλία που μεταδόθηκε ζωντανά από ρωσικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Οι ρωσικές αρχές αναφέρονται εδώ και πολύ καιρό, χωρίς κάποιο αποτέλεσμα, στο σχέδιο της «αποδολαροποίησης» της οικονομίας της χώρας μέσω της αύξησης της χρήσης άλλων ξένων νομισμάτων στις εθνικές συναλλαγές. Αυτό μοιάζει αναγκαίο όσο ποτέ, την ώρα που η χώρα φοβάται την ανακοίνωση νέων κυρώσεων εκ μέρους των ΗΠΑ.

«Μια τέτοια αστάθεια (…) προκαλεί την επιθυμία σε πολλές οικονομίες του πλανήτη να βρουν εναλλακτικά συναλλαγματικά διαθέσιμα και να δημιουργήσουν συστήματα πληρωμών ανεξάρτητα από το δολάριο» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ρωσίας.

 

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares