Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Προεκλογική προθέρμανση – «Σε αδίκησα, δεν είσαι λαμόγιο» είπε πολίτης στον Τσίπρα

Με συνθήματα όπως «Αλέξη θυμήσου, οι Σέρρες είν’ μαζί σου» και «Αλέξη μπροστά, πάμε δυνατά» υποδέχτηκαν πολίτες τον Αλέξη Τσίπρα σήμερα στις Σέρρες.

Μάλιστα, σε βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο, ένας ηλικιωμένος απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι ο ίδιος τον αδίκησε:

«Σας αδικήσαμε. Και εγώ σας αδίκησα. Λέω ο Τσίπρας είναι εθνικόφρονας με την καλή έννοια, αγαπά την πατρίδα και το κυριότερο δεν είναι λαμόγιο. Αυτήν την εκτίμηση έχω κάνει εγώ στα 67 προς 68 μου χρόνια» δήλωσε ο πολίτης.

https://twitter.com/Marka2_/status/1592541791743807488?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1592541791743807488%7Ctwgr%5E5c6c8f2d7441a5a6bd5eaf024bb4dbb322309a8c%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.newsbreak.gr%2Fpolitiki%2F394336%2Fse-adikisa-den-eisai-lamogio-eipe-politis-ston-tsipra%2F

Τσίπρας: «Η κυβέρνηση έχει ταξική μεροληψία εις βάρος των εργαζομένων και υπέρ των ισχυρών»
«Η σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει μια ταξική μεροληψία στη στάση της απέναντι στους εργαζόμενους, είναι μεροληπτική υπέρ του κρατικοδίαιτου και παρασιτικού κεφαλαίου», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Σερρών.

 

«Η κοινωνία βρίσκεται σε μία πολύ κρίσιμη καμπή, η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία σήμερα είναι αβοήθητη, χωρίς κανένα στήριγμα», είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε:

«Και αυτή η ταξική μεροληψία των νόμων της κυβέρνησης, χωρίς καμία πίεση από καμία τρόικα, αυτή η ταξική μεροληψία με τον νόμο Χατζηδάκη, με τη διατήρηση της αισχροκέρδειας και των καρτέλ, που δημιουργεί αυτή την πρωτοφανή αναδιανομή πλούτου εις βάρος των μεσαίων και των φτωχών, υπέρ των ισχυρών, πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. Να σταματήσει πριν μας οδηγήσει σε μία διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής και σε κοινωνικές εντάσεις που πραγματικά πρέπει να αποφευχθούν για το καλό της χώρας.

Και αυτό πρέπει να γίνει μέσα από τον δημοκρατικό δρόμο, αλλά και μέσα από τη συνειδητοποίηση και του συνδικαλιστικού κινήματος, διότι χωρίς τη στήριξη του κόσμου της εργασίας καμία προοπτική δεν μπορεί να έχει ούτε η οικονομία, ούτε η κοινωνία, ούτε η χώρα».

 

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για «ακρίβεια Μητσοτάκη» και υπεραμύνθηκε των πολιτικών που εφάρμοσε για τους εργαζόμενους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας:

«Σας καλώ να κάνετε μία σύγκριση, ως εργαζόμενοι είτε του ιδιωτικού είτε του δημόσιου τομέα, πώς ήσασταν τρία χρόνια πριν, που δικαίως είχατε πολλά παράπονα από όσα συνέβαιναν γύρω σας, και πώς είστε σήμερα σε σχέση με την αγοραστική σας δύναμη; Όταν σήμερα θέλεις δύο κατώτατους μισθούς για να πληρώσεις μόνο την ακρίβεια στο ηλεκτρικό ρεύμα. Όταν με βάση τα στοιχεία του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ μέσα στο 2022, μέσα σε ένα χρόνο, ένα νοικοκυριό που έχει 750 ευρώ εισόδημα έχει χάσει την αξία του κατά 40%, αντιλαμβανόμαστε ότι δεν είναι μόνο μία εξίσωση που αφορά το ύψος του μισθού είναι και μία εξίσωση που αφορά το ροκάνισμα του μισθού και του εισοδήματος από την ακρίβεια που είναι τρομακτική.

Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση της παραγωγικότητας της οικονομίας και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να οδηγήσουν σε μία κοινωνία που θα έχει συνοχή και δικαιοσύνη.

Εμείς, γνωρίζετε, ότι στο μεγαλύτερο μέρος της διακυβέρνησης μας δεν εφαρμόσαμε το δικό μας πρόγραμμα, αλλά ήμασταν σε μία διαρκή σύγκρουση με την τρόικα, παρόλα αυτά σε μεγάλο βαθμό και σε ό,τι αφορά την προστασία των εργαζομένων πετύχαμε πάρα πολύ σημαντικά κατορθώματα. Και βγαίνοντας από τα μνημόνια είχαμε την πολιτική βούληση και το εφαρμόσαμε, καταργήσαμε τον υποκατώτατο μισθό και αυξήσαμε 11% τον κατώτατο μισθό. Και τον αυξήσαμε 11% όταν ο πληθωρισμός στη χώρα ήταν αρνητικός».

 

Ακολούθως, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε εναντίον της κυβέρνησης: «Ήρθε, μετά την έξοδο από τα μνημόνια, μία κυβέρνηση, χωρίς να πιέζεται από καμία τρόικα, και τι έκανε με το καλημέρα; Κατήργησε στοιχειώδεις νομοθετικές παρεμβάσεις προστασίας των εργαζομένων. Την αιτιολογημένη απόλυση, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, κατήργησε τους ελέγχους, μέσα από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, και στο τέλος κατήργησε και την έννοια του οκταώρου. Αυτές οι επιλογές δεν ήταν επιλογές κάτω από την πίεση των δανειστών αλλά ιδεολογικές επιλογές».

Για τον δημόσιο τομέα είπε πως «υπάρχουν οι δυνατότητες για να υπάρχει στήριξη και στους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, διότι, πλέον, είμαστε έξω από τα μνημόνια και αυτή η ισοπέδωση με το Ενιαίο Μισθολόγιο πρέπει να σταματήσει».

 

newsbreak.gr

Shares