Παρασκευή , 23 Φεβρουαρίου 2024
Τελευταία Νέα

Προεκλογική προθέρμανση – Επίσκεψη Ανδρουλάκη στο νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης»

Να προχωρήσει άμεσα σε έλεγχο των εξαγωγών φαρμάκων, κάλεσε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης», ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στο οξύ πρόβλημα της έλλειψης φαρμάκων και επέμεινε ότι πρέπει να μειωθεί η συμμετοχή χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων στην αγορά φαρμάκων.

Ως προς το νοσοκομείο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σημείωσε ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα της υποστελέχωσης. «Παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών, το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση. Και εδώ, στην επίσκεψή μας στο Παίδων Πεντέλης, φάνηκε ξεκάθαρα ότι λείπει προσωπικό και χρειάζεται περισσότερη υλικοτεχνική υποδομή» δήλωσε και πρόσθεσε:

«Μέσα σε όλα αυτά, προέκυψε το θέμα έλλειψης φαρμάκων στην αγορά. Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση πρέπει να προβεί άμεσα σε έλεγχο των εξαγωγών. Και, βέβαια, μέσα σε αυτήν την πολύ δύσκολη κατάσταση της οικονομικής κρίσης και της αύξησης του κόστους ζωής, οφείλει να μειωθεί η συμμετοχή χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων στην αγορά των φαρμάκων.

Αυτές είναι πολιτικές επιλογές για μία δίκαιη κοινωνία. Όσο η Νέα Δημοκρατία δεν παίρνει αποφάσεις προς αυτήν την κατεύθυνση, οδηγεί σε νέα αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων εις βάρος της μεσαίας τάξης και των πιο αδύναμων Ελλήνων» κατέληξε.

 

πηγή: newsbomb.gr

Shares