Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Προειδοποιούσε ο Κυριάκος Βελόπουλος για τα χρόνια προβλήματα στη Β. Εύβοια – Δεν τον ακουσαν

Πριν από μήνες, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης προειδοποιούσε ότι η περιοχή θα καεί, αν δεν συμπεριληφθούν ορισμένα προληπτικά μέτρα προστασίας από την φωτιά. Δυστυχώς, κανένας αρμόδιος από την κυβέρνηση δεν τον είχε ακούσει με αποτέλεσμα να γινόμαστε παρατηρητές μια “βιβλικής” καταστροφής από πυρκαγιές.

Σε ερώτηση που έχει κάνει εγγράφως από το κοινοβούλιο ο κ.Βελόπουλος προς τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, διερωτούνται, αν οι υπεύθυνοι θα αναλάβουν την ουσιαστική αναβάθμιση των πυροσβεστικών εξοπλισμών στην Β.Εύβοια.

Στην ίδια ερώτηση αναφέρονται και καταγγελίες από τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι είχαν καταγγείλει πως η ευρύτερη περιοχή της Β.Εύβοιας ήταν γεμάτη με πευκόδεντρα -καλοί αγωγοί της φωτιάς-, καθώς παράλληλα διαπίστωσαν ότι το πυροσβεστικό προσωπικό είναι ηλικίας άνω των 40, υπάρχουν επίσης και αργοπορημένες προσλήψεις δασοπυροσβεστών, ελλειπής εξοπλισμός κ.ο.κ.

Συνεχίζουν να καταγγέλουν ακόμα και πυροσβέστες, πως αυτά τα προβλήματα είναι χρόνια και δεν είχαν αντιμετωπιστεί από κανέναν αρμόδιο.

Δικαίωση Βελόπουλου-Η απάντηση που παρέλαβε

Στην απάντηση που παρέλαβε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης από τους αρμόδιους υπουργούς, καταγράφεται μεταξύ αυτών και η ηλικία των οχημάτων και με έκπληξη επιβεβαιώνεται επισήμως πως τα περισσότερα οχήματα είναι παλιά!

Σε πρόσληψη πυροσβεστικού στόλου, μόνο 100 φέτος προσλήφθηκαν και ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση τους για να ανταποκριθούν στο λειτούργημα.

Shares