Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Προειδοποίηση Ροχανί σε Τουρκία : Δεν θα ανεχθούμε να φέρετε τρομοκράτες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ….

Το Ιράν δεν θα ανεχθεί την παρουσία «τρομοκρατών» κοντά στα βόρεια σύνορά του, προειδοποίησε σήμερα ο πρόεδρος Χασάν Ροχανί στην στιγμή που πολλές χώρες ανησυχούν για την παρουσία τζιχαντιστών από την Συρία στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

«Είναι απαράδεκτο για μας το ότι ορισμένοι θέλουν να μεταφέρουν τρομοκράτες από την Συρία και άλλες περιοχές προς ζώνες που βρίσκονται κοντά στα σύνορά μας», δήλωσε ο Χασάν Ροχανί κατά την διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Το Ιράν, το οποίο διατηρεί καλές σχέσεις τόσο με την Αρμενία όσο και με το Αζερμπαϊτζάν, έχει καλέσει τις δύο χώρες να σταματήσουν τις εχθροπραξίες και έχει προσφέρει την μεσολάβησή του.

Ο ιρανός πρόεδρος επανέλαβε την επίσημη γραμμή του Ιράν σύμφωνα με την οποία «η κατοχή δεν είναι σε καμία περίπτωση αποδεκτή» και ότι «όλοι» οφείλουν «να αποδεχθούν την πραγματικότητα … και να σεβασθούν την εδαφική ακεραιότητα των χωρών», ενώ επιτίμησε όσους «από την μία ή την άλλη πλευρά ρίχνουν λάδι στην φωτιά».

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κατήγγειλε πρόσφατα την ανάπτυξη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ «σύρων μαχητών μελών τζιχαντιστικών ομάδων», οι οποίοι έχουν περάσει μέσω της Τουρκίας, σύμφωνα με τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες.

Η Αγκυρα έχει κατηγορηθεί και από την Αρμενία και την Ρωσία για την αποστολή στο Ναγκόρνο Καραμπάχ μισθοφόρων ή ξένων μαχητών που προέρχονται από την Συρία ή την Λιβύη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Shares