Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Για εμάς το πιο σημαντικό είναι η προθυμία όλων των μερών να εμπλακούν σε διάλογο.» – “Πρόσω ολοταχώς” για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο;…(ΒΙΝΤΕΟ)

Προσπαθούν πάση θυσία να πάνε την Ελλάδα σε συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο…

Μετά την τηλεδιάσκεψη των ηγετών για τη Λευκορωσία, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν απάντησαν αμφότεροι σε ερώτημα του απεσταλμένου του STAR στις Βρυξέλλες, Θάνο Αθανασίου.

Η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, απαντώντας στην ίδια ερώτηση που πραγματοποιήθηκε και στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ από τον απεσταλμένο του STAR σημείωσε τα εξής:

«Φυσικά, αυτές είναι δύο διαφορετικές καταστάσεις, επειδή έχουμε μακρά ιστορία με την Τουρκία, ευκαιριών, συνεργασίας, αλλά και συγκρούσεων. Και είναι πολύ σαφές ότι η σχέση με την Τουρκία θα τεθεί όχι μόνο στο Gymnich με τους Υπουργούς Εξωτερικών, αλλά και στο τραπέζι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και όπως είπε ο Πρόεδρος, όλες οι επιλογές θα είναι στο τραπέζι. Για εμάς είναι πρώτα απ `όλα σημαντική η προθυμία όλων των πλευρών να συμμετάσχουν σε διάλογο επίλυσης προβλημάτων. Αυτό είναι το πιο σημαντικό, υπάρχουν προβλήματα εκεί έξω, υπάρχουν συγκρούσεις εκεί έξω, και πρέπει να επιλυθούν από κοινού».

Δείτε βίντεο:

με πληροφορίες από star.gr

Shares