Παρασκευή , 24 Μαΐου 2024
Τελευταία Νέα

Πρόεδρος αξιωματικών Πυροσβεστικής για Τέμπη: «Το έργο μας στον τόπο της τραγωδίας ολοκληρώνεται»

«Πλέον θα ελεγχθεί το σημείο για οτιδήποτε νέο που μπορεί να συνδέεται με τους επιβαίνοντες»

Ο πρόεδρος αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, Κώστας Τσίγκας, μιλώντας το πρωί της Κυριακής για την τραγωδία στα Τέμπη, τόνισε πως ολοκληρώνεται σιγά σιγά το έργο της Πυροσβεστικής στον τόπο της τραγωδίας στη Λάρισα, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στο φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας.

«Το έργο μας στο σημείο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, απομακρύνονται σιγά σιγά τα βαγόνια για να επέμβει η επιτροπή», είπε αρχικά ο κ. Τσίγκας.

«Από ότι μεταφέρουν οι συνάδελφοι από το πεδίο των επιχειρήσεων, πλέον θα ελεγχθεί το σημείο για οτιδήποτε νέο που μπορεί να συνδέεται με τους επιβαίνοντες».

Σχετικά με την σύγχυση που έχει επικρατήσει σχετικά με τον ακριβή αριθμό θυμάτων και αγνοουμένων, καθώς για δύο άτομα έχει αναφερθεί ότι δεν περιλαμβάνονται σε καμία λίστα, ενώ στο νοσοκομείο της Λάρισας μεταφέρθηκε και ένας σάκος με ανθρώπινα μέλη τόνισε: «Η σφοδρότητα της σύγκρουσης ήταν τέτοια, που οδήγησε σε τέτοια αποτελέσματα. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε σάρωση του χώρου και να παραδώσουμε οποιοδήποτε στοιχείο συνδέεται με τους επιβαίνοντες. Ήδη περισυλλέγονται και παραδίδονται προσωπικά αντικείμενα, τσάντες, κινητά τηλέφωνα».

Σε ερώτηση σχετικά με το φορτίο που μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία και προκάλεσε αυτή την τεράστια έκρηξη, ο κ. Τσίγκας είπε:

«Αν και η διαδικασία διέπεται από την αρχή της μυστικότητας, οι πληροφορίες λένε ότι στο τρένο υπήρχαν κάποιες ζωοτροφές, ενώ οι συνάδελφοι μας μεταφέρουν ότι η οσμή είναι λαδιού και δεν υπάρχει κάτι άλλο. Βέβαια όλα αυτά θα διαπιστωθούν από την επιτροπή, που έχει ήδη οριστεί».

pronews.gr

Shares