Τελευταία Νέα

Προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ: Ανέβασε το ποσοστό του ο Ν.Τραμπ έναντι του Τ.Μπάιντεν …

Δύο μόλις μήνες πριν τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, σημειώνεται ανατροπή στις δημοσκοπήσεις, με τον Ντόναλντ Τραμπ να ανεβάζει τα ποσοστά του έπειτα την ολοκλήρωση των συνεδρίων των Ρεπουμπλικανών και των Δημοκρατικών τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με νέα σφυγμομέτρηση του Emerson College για τους δύο αντιπάλους που αλληλοεκτοξεύουν κατηγορίες για τη βία στις ΗΠΑ, ο Τραμπ κατάφερε να κλείσει σημαντικά την ψαλίδα που τον χώριζε το προηγούμενο διάστημα από τον Δημοκρατικό αντίπαλό του, με τον Μπάιντεν να προηγείται με μόλις 2% – ποσοστό που εμπίπτει στα περιθώρια (2,4%) στατιστικού λάθους της δημοσκόπησης.

​Ο Μπάιντεν εξασφαλίζει στη σφυγμομέτρηση αυτή ποσοστό 49%, έναντι 47% του Τραμπ – ποσοστό που μειώθηκε κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με ανάλογη έρευνα τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με τον εκλογολόγο Σπένσερ Κίμπαλ του Emerson College η άνοδος του Τραμπ αποδίδεται στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών, που έληξε την περασμένη εβδομάδα με την επίσημη αποδοχή του χρίσματος του κόμματος από τον νυν ένοικο του Λευκού Οίκου.

​«Το Ρεπουμπλικανικό συνέδριο παρείχε στον Τραμπ την πιο ευνοϊκή ειδησεογραφική κάλυψη των τελευταίων μηνών, πράγμα στο οποίο πιθανώς οφείλεται η αύξηση της δημοτικότητάς του και της αποδοχής του έργου του», είπε ο Κίμπαλ.

Ο Τραμπ προηγείται μάλιστα του Μπάιντεν με 50% έναντι 45% στους λευκούς ψηφοφόρους, ενώ ο Δημοκρατικός προεδρικός υποψήφιος στις γυναίκες με 52% έναντι 44%.

​Ο Μπάιντεν προηγείται επίσης στους ανεξάρτητους ψηφοφόρους (50% έναντι 42%), σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση.

​Η έρευνα διεξήχθη στις 30 και 31 Αυγούστου, λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση των συνεδρίου των Ρεπουμπλικανών.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares