Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Προανακριτική Novartis – Μιωνής: «Μοναδική αλήθεια ότι εκβιάστηκα από τον Παπαγγελόπουλο να πληρώσω €350.000»….

Προανακριτική Novartis: «Ο Ν. Παππάς μου είχε πει it’s just politics» ανέφερε σε νέο υπόμνημά του, που διαβίβασε ο Σάμπυ Μιωνής


Υπόμνημα “φωτιά” με νέα στοιχεία για τον εκβιασμό που – όπως υποστηρίζει – υπέστη και εντός του Μεγάρου Μαξίμου την περίοδο 2016 – 2018 διαβίβασε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής ο κ. Σάμπυ Μιωνής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr o επιχειρηματίας επιμένει ότι ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είχε συγκροτήσει εγκληματική συμμορία που απαιτούσε εκβιαστικά απο τον ίδιο την καταβολή ποσού 350 χιλ ευρώ προκειμένου να διευθετήσουν δικαστικές του υποθέσεις.

Προσθέτει δε, ότι ο δικαστικός συμβιβασμός που επιχειρήθηκε το 2013 δεν έχει σχέση με τον ωμό εκβιασμό της περιόδου 2016-18. Αναφορικά με την κατάθεση του κ. Νίκου Παππά, δηλώνει ότι “λυπάται για την μνήμη” του, υποστηρίζει όμως ότι δεν αποτελεί μέρος του προβλήματος. Συμπληρώνει ωστόσο αιχμηρά, πως μέμφεται τον πρώην υπουργό Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ενώ είχε καταλάβει ότι ο κ. Σταύρος Παπασταύρου είναι αθώος, επιχείρησε να εκμεταλλευτεί πολιτικά την υπόθεση. Τονίζει δε ότι για το συγκεκριμένο θέμα, ο κ. Παππάς του είπε “it is just politics””.

Με αφορμή την αρχική κατάθεση του κ. Νίκου Παππά, τις τελευταίες δηλώσεις του κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και τα υπομνήματα του εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη, ο κ. Μιωνή επισημαίνει – μεταξύ άλλων: “Μοναδική αλήθεια είναι ότι εκβιάστηκα απο τον κ. Παπαγγελόπουλο και την εγκληματική του συμμορία προκειμένου να πληρώσω 350.000 ευρώ για να πάψουν οι εναντίον μου ποινικές διώξεις”. Αναφερόμενος ξανά στην περίφημη συνάντηση που έγινε στο γραφείο του κ. Παππά στο Μέγαρο Μαξίμου στις 10.3.2016, παρουσία του κ. Παπαγγελόπουλου, επισημαίνει “Ο κ. Παπαγγελόπουλος, παρουσία του κ. Νίκου Παππά απαίτησε να πληρώσω έξοδα στον κ. Φιλιππάκη και όχι “δικαστικά έξοδα” όπως ψευδώς και τεχνηέντως αναφέρεται”.

Ο ίδιος φέρεται να υπογραμμίζει ότι “τον κ. Σαμαρά δεν τον συνάντησα ποτέ, ούτε του μίλησα ποτέ όσο ήταν πρωθυπουργός, ούτε στο Μέγαρο Μαξίμου πάτησα το πόδι μου έστω για ένα δευτερόλεπτο” και προσθέτει “Αυτονοήτως ο κ. Σαμαράς δεν μεσολάβησε ποτέ μεταξύ εμού και του κ.Φιλιππάκη προκειμένου να επέλθει οποιοσδήποτε συμβιβασμός. Οποιοσδήποτε συμψηφισμός γίνεται μεταξύ του δικαστικού συμβιβασμού του 2013 με τις εκβιαστικέ ενέργειες της περιόδου 2016 – 18, γίνεται ελλείψει επιχειρημάτων και είναι δείγμα πανικού απο τους μηνυόμενους”.

Σχετικά με την κατάθεση του κ. Παππα τονίζει “Λυπάμαι ειλικρινά για την μνήμη του κ. Παππά γιατί η μνήμη του φαίνεται να τον προδίδει με αποτέλεσμα η κατάθεσή του να εμφανίζει ανακρίβειες. Κατανοώ την δύσκολη πολιτική θέση του” προσθέτει όμως πως “Επαναλαμβάνω ότι δεν θέλω οι καταγγελίες μου να χρησιμοποιηθούν πολιτικά εναντίον του (του Ν. Παππά) γιατί ο ίδιος δεν ήταν μέρος του προβλήματος . Το μόνο για το οποίο μπορώ να μεμφθώ τον κ. Παππά είναι ότι ενώ είχε καταλάβει ότι ο κ. Παπασταύρου είναι αθώος ήθελε να εκμεταλλευτεί για πολιτικούς λόγους την υπόθεσή του. Μάλιστα όπως μου είχε πει χαρακτηριστικά “it’s just politics””.

 

πρωτο θεμα

Shares