Δευτέρα , 9 Δεκέμβριος 2019

Προανακριτική Novartis: Καταθέτει ξανά ο Φρουζής – Χαμός για τις διαρροές…

Καταθέτει ξανά, για δεύτερη φορά, στην Προανακριτική ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Novartis, Κωνσταντίνος Φρουζής. Ένταση με το… καλημέρα για τις διαρροές των όσων είπε την περασμένη Τρίτη. Νέα πυρά κατά της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη. “Μια φορά είδα τον Λοβέρδο στο προαύλιο του υπουργείου”…

Η Προανακριτική για τη Novartis και το ρόλο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση συνεδριάζει ξανά. Για δεύτερη φορά, «απέναντι» στα μέλη της Επιτροπής θα είναι ο Κωνσταντίνος Φρουζής, αφού η κατάθεσή του, που ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη, συνεχίζεται.

Η ένταση δεν έλειψε ούτε αυτή τη φορά, με τη συνεδρίαση να ξεκινά με… συζήτηση για το πως έγιναν οι διαρροές της πρώτης του κατάθεσης. Ο Κωνσταντίνος Φρουζής, μάλιστα, φέρεται να είπε πως «είδα κι εγώ ότι υπήρξαν διαρροές, αλλά όχι από εμένα».

Σε ό,τι αφορά στην κατάθεσή του, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κωνσταντίνος Φρουζής στα όσα έχει μπει μέχρι στιγμής στο… δεύτερο μέρος της παρουσίας του στην Προανακριτική, επιμένει ότι δεν κλήθηκε ποτέ από τους εισαγγελείς για να καταθέσει και πως δεν του έχει δοθεί αντίγραφο της δικογραφίας.

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, επιμένουν πως δεν ισχύει ο ισχυρισμός πως δεν κλήθηκε να καταθέσει γιατί αυτό είχε γίνει τρείς φορές: τον Φεβρουάριο του ’18, τον Μάρτιο του ‘19 και τον Απρίλιο 19 κι εκείνος επέλεξε να στείλει υπόμνημα.

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Κωνσταντίνος Φρουζής είπε ότι δεν έχει συναντήσει ποτέ του τους Δημήτρη Αβραμόπουλο και Ευάγγελο Βενιζέλο. Αναφερόμενος στον Ανδρέα Λοβέρδο είπε πως τον έχει δει μια φορά στο προαύλιο του υπουργείου Υγείας μαζί με άλλα περίπου 20 άτομα, ενώ αναφέρθηκε εκ νέου στην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, η οποία, όπως φέρεται να είπε, τον κάλεσε όχι για να καταθέσει αλλά “για να της πω αυτά που ήθελε“.Μπαίνοντας στην αίθουσα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούνης, επεσήμανε πως «η ΝΔ θεωρεί σκευωρία το σκάνδαλο με προστατευόμενους μάρτυρες, με αποφάσεις που εγκρίθηκαν από τρεις αντιεισαγγελείς και τώρα κατασκευάζει εντυπώσεις με βάση ένα κατηγορούμενο τον Φρουζή και ένα πολιτικό πρόσωπο».

ΣΥΡΙΖΑ: ΝΔ – ΚΙΝΑΛ αυτογελοιοποιούνται

Σχολιάζοντας τα όσα είπε στην πρώτη του κατάθεση ο Κ. Φρουζής, κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν πως «ο πρωταγωνιστής του σκανδάλου Novartis στον οποίο έχουν ασκηθεί διώξεις και οι συνήγοροι του ΝΔ – ΚΙΝΑΛ θα πρέπει σήμερα να απαντήσουν σε όλα τα ψέματα που δημοσιοποίησαν με ενθουσιασμό την Τρίτη.

Ο Mr Novartis και οι συνήγοροι του θα πρέπει να απαντήσουν στο ψέμα ότι του προτάθηκε και μάλιστα με παρόντες τους δικηγόρους του το καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα ενώ του είχε ασκηθεί πριν τρεις μήνες ποινική δίωξη και άρα αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί. Ο ίδιος τότε μπορεί να μη το γνώριζε αλλά οι παρόντες στην συνάντηση δικηγόροι του ήταν αδύνατον να μην γνώριζαν τον σχετικό νόμο».

Κατά τις πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, οι διαρροές έγιναν από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, τους οποίους άλλωστε κατηγορούν ήδη για “συμπόρευση” και σε αυτό το θέμα. Και σύμφωνα με όσα -κατά τον ΣΥΡΙΖΑ- διέρρευσαν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, “ο Φρουζης είπε ότι δεν έχει κληθεί από τη Δικαιοσύνη. Στον πρωταγωνιστή του σκανδάλου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη το Φεβρουάριο του 2018 με απαγόρευση εξόδου από την χώρα και δέσμευση λογαριασμών στην Ελβετία. Επίσης του ασκήθηκαν διώξεις τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2019 και μάλιστα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Σε όλες τις περιπτώσεις είχε κληθεί να δώσει εξηγήσεις».

Και καταλήγουν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Φρουζης ως κατηγορούμενος χτίζει την υπερασπιστική του γραμμή και μπορεί να λέει ότι θέλει, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ όμως πέρα από την αυτογελειοποίησή τους βάζουν τους εαυτούς τους επίσημα πια στην πλευρά των κατηγορουμένων στο διεθνές σκάνδαλο της Novartis».

newsit.gr

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares