Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Πρίγκιπας Κάρολος: «Δεν θα δεχτεί ξανά δωρεές σε μετρητά για τα φιλανθρωπικά του ιδρύματα»

Δεν θα δεχτεί ξανά δωρεές σε μετρητά για τα φιλανθρωπικά του ιδρύματα ο πρίγκιπας Κάρολος

Ο πρίγκιπας Κάρολος «δεν θα δεχτεί ποτέ ξανά μεγάλες δωρεές σε μετρητά» στις φιλανθρωπικές του οργανώσεις, δήλωσε πηγή από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στη Daily Mail, μετά τον σάλο που προκάλεσε η είδηση πως έλαβε 3 εκατομμύρια ευρώ σε τσάντες από τον πρώην πρωθυπουργό του Κατάρ.

Σημειώνεται ότι σε δημοσίευμα της η Sunday Times, έκανε λόγο για σακούλες γεμάτες μετρητά που φέρεται να έλαβε ο πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που είχε με τον πρώην πρωθυπουργό του Κατάρ, Σεΐχ Χαμάντ μπιν Τζασίμ μπιν Τζαμπέρ αλ-Θάνι.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα χρήματα παραδόθηκαν στον διάδοχο του βρετανικού θρόνου τη μία φορά μέσα σε μια βαλίτσα, την άλλη σε σακβουαγιάζ και σε σακούλες από το πολυκατάστημα Fortnum & Mason.

Ο Πρίγκιπας παρέδωσε αμέσως το ποσό σε βοηθούς του που κανόνισαν να περάσουν τα χρήματα στο σύνολό τους στη φιλανθρωπική οργάνωση, αφού πρώτα τα μέτρησαν.

Η Sunday Times ανέφερε ότι δεν υπήρξε υπαινιγμός πως οι δωρεές ήταν παράνομες.

Ένας εκπρόσωπος του Clarence House δήλωσε: «Οι φιλανθρωπικές δωρεές που ελήφθησαν από τον σεΐχη Χαμάντ μπιν Τζασίμ διαβιβάστηκαν αμέσως σε ένα από τα φιλανθρωπικά ιδρύματα του Πρίγκιπα που πραγματοποίησαν τον απαιτούμενο έλεγχο και μας διαβεβαίωσαν ότι ακολουθήθηκαν όλες οι σωστές διαδικασίες».

newsbomb.gr

Shares