Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Πρίγκιπας Φίλιππος – Η βασιλική οικογένεια αποδίδει τιμή στην μνήμη του την ημέρα των γενεθλίων

100 ετών θα γινόταν σήμερα ο πρίγκιπας Φίλιππος – Οι σπάνιες φωτογραφίες με τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Φόρο τιμής στον εκλιπόντα πρίγκιπα Φίλιππο απέτισαν σήμερα, ανήμερα των γενεθλίων του, οι αγαπημένοι του. Η οικογένεια του πρίγκιπα William, ο πρίγκιπας Κάρολος, αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά και εγγόνια του τίμησαν τη μνήνη του με αναρτήσεις στα social media. Η βασίλισσα, η οποία προετοιμάζεται να υποδεχθεί τον Πρόεδρο της Αμερικής, Joe Biden και τη σύζυγό του, θα περάσει την ημέρα μόνη της στο παλάτι, αναφέρει ρεπορτάζ του Vanity Fair.

Μιλώντας στο BBC, ο πρίγκιπας Εdward, ο νεότερος γιος του Φίλιππου και της Ελισάβετ είπε: «Δεν του άρεσε όλη αυτή η φασαρία. Νομίζω δεν ανυπομονούσε καν για τα 100. Σε αντίθεση με εμάς. Οπότε γιορτάζουμε εκείνον και τη ζωή του. Νομίζω ότι μπορούμε να το μετατρέψουμε σε κάτι θετικό» και εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή η ημέρα θα είναι μια ημέρα χαράς για το έθνος.

Η βασίλισσα Ελισάβετ θα περάσει μόνη της την ημέρα, αν και αναμένεται να την επισκεφτούν τα παιδιά της. Στο μεταξύ η πριγκίπισσα Anne και ο πρίγκιπας Edward μίλησαν σε συνεντεύξεις για τον πατέρα τους, ενώ ο πρίγκιπας Κάρολος έκανε μία ανάρτηση στο Instagram. Στις φωτογραφίες βλέπουμε τον πρίγκιπα Φίλιππο σε μεγαλύτερη ηλικία, αλλά και νεότερο, να περπατά στο αεροδρόμιο κρατώντας από το χέρι τον γιο του Κάρολο, επιστρέφοντας από ένα ταξίδι στη Μάλτα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Clarence House (@clarencehouse)

Μια εξίσου συγκινητική ανάρτηση έκανε και η πριγκίπισσα Ευγενία, εγγονή του Φίλιππου. Ανήρτησε μία φωτογραφία στην οποία η βασίλισσα και ο σύζυγός της περπατούν δίπλα δίπλα.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Princess Eugenie (@princesseugenie)

Το τριαντάφυλλο προς τιμήν του πρίγκιπα Φίλιππου
Πριν από περίπου μία εβδομάδα η βασίλισσα έλαβε δώρο ένα τριαντάφυλλο, το οποίο πλέον φέρει το όνομα του συζύγου της. Ο σπόρος του είχε φυτευτεί στους κήπους του κάστρου του Winsdor, εκεί όπου ο πρίγκιπας Φίλιππος έκανε συχνά περιπάτους. Η βασίλισσα είχε δώσει το παρών στην τελετή φύτευσης και φέτος είπε πως το λουλούδι είναι υπέροχο. Το τριαντάφυλλο είναι ροζ με διάσπαρτες λευκές γραμμές.

Ο πρίγκιπας William και η Kate Middleton μοιράστηκαν στο Instagram ορισμένες φωτογραγίες από την ημέρα εκείνη.

 

Σε ανακοίνωσή του το παλάτι ανέφερε πως για κάθε πώληση του τριαντάφυλλου, ένα ποσό θα πηγαίνει στο Ταμείο Κληρονομιάς του Πρίγκιπα.

 

Ο γάμος που ξεπέρασε τα 70 χρόνια.

Συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 1934. Η Ελισάβετ ήταν 13 όταν ερωτεύτηκε τον Φίλιππο. Εκείνος ήταν 18 ετών. Παντρεύτηκαν το 1947 και απέκτησαν 4 παιιδά, τον Κάρολο, την Anne, τον Andrew και τον Edward. Η σχέση τους, όμως, δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς ο πρίγκιπας Φίλιππος προερχόταν από ένα βασίλειο σχεδόν διαλυμένο. Επίσης, οι αδερφές του είχαν παντρευτεί Γερμανούς, συνδεδεμένους με τους Ναζί. Επιπλέον, ήταν χριστιανός ορθόδοξος.

Σε ταξίδι τους στη Μάλτα το 1949.
Οι δυο τους μάλιστα είναι δεύτερα ξαδέρφια μέσω της συγγένειάς τους με τον Βασιλιά Χριστιανό Θ’ της Δανίας, αλλά και τρίτα ξαδέρφια μέσω της συγγένειάς τους με τη Βασίλισσα Βικτωρία του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

Το 2007 στο Εδιμβούργο. 
Ωστόσο, παρά τα εμπόδια ο έρωτάς τους νίκησε και έτσι έζησαν μαζί για σχεδόν 75 χρόνια. Από την ημέρα που ο πρίγκιπας Φίλιππος έφυγε από τη ζωή, στις 9 Απριλίου του 1921, η βασίλισσα Ελισάβετ έχει μειώσει αισθητά τις δημόσιες εμφανίσεις της, καθώς και τη συμμετοχή της σε επίσημες εκδηλώσεις. Προτιμά να περνά περισσότερο χρόνο μόνη της.

 

πηγή: marieclaire.gr/

Shares