Πέμπτη , 18 Αυγούστου 2022

Πρίγκιπας Χάρι στα Ηνωμένα Έθνη: «Βρισκόμαστε μάρτυρες μιας παγκόσμιας επίθεσης στη δημοκρατία και την ελευθερία»

Prince Harry calls Meghan Markle his 'soulmate' during Nelson Mandela Day  speech at United Nations | Fox News

Τη Δευτέρα, για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας του Νέλσον Μαντέλα, ο Δούκας του Σάσεξ έδωσε μια κεντρική ομιλία σε συγκέντρωση στην Αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

«Λίγα ψέματα οπλισμού και παραπληροφόρηση θυσιάζουν πολλούς», είπε ο Χάρι για τις βαθιές πολιτικές ανησυχίες της ημέρας. «Και από τον φρικτό πόλεμο στην Ουκρανία μέχρι την υποχώρηση των συνταγματικών δικαιωμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες, γινόμαστε μάρτυρες μιας παγκόσμιας επίθεσης στη δημοκρατία και την ελευθερία, που είναι η αιτία της ζωής του Μαντέλα».

Ζήτησε επίσης παγκόσμιες παραλείψεις κατά της κλιματικής κρίσης: Φέτος ήταν μια οδυνηρή 10ετία και μια επώδυνη χρονιά. Ξεπερνάμε μια πανδημία που συνεχίζει να καταστρέφει τις κοινότητες σε όλο τον κόσμο. Η κλιματική αλλαγή [είναι] Έχει προκαλέσει όλεθρο στον πλανήτη μας και οι πιο ευάλωτοι άνθρωποι υποφέρουν πάνω από όλα. ”

Ο Χάρι έδωσε επίσης ιδιαίτερη προσοχή στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αφρικανική ήπειρος.

«Όπως συμβαίνει συχνά στην ιστορία, οι συνέπειες των πιο ισχυρών ανθρώπων σε ορισμένες από τις πιο πλούσιες χώρες γίνονται αισθητές ακόμη πιο βαθιά σε όλη την αφρικανική ήπειρο», είπε. «Μια πανδημία, ο πόλεμος και ο πληθωρισμός έχουν φέρει την Αφρική σε κρίση τροφίμων και καυσίμων. Είναι κάτι που δεν έχουμε δει εδώ και δεκαετίες. Το χειρότερο, είναι η Αφρική. Συμβαίνει όταν το Κέρας υπομένει μια από τις μεγαλύτερες ξηρασίες που έχει αντιμετωπίσει εδώ και σχεδόν μισό αιώνα.

Η βασιλική οικογένεια μοιράστηκε επίσης τη δική του συναισθηματική σχέση με την Αφρική, συμπεριλαμβανομένης της σφυρηλάτησης δεσμών με την αποθανούσα μητέρα του, την πριγκίπισσα Νταϊάνα και τη σύζυγό του.

«Από τότε που επισκέφτηκα για πρώτη φορά την Αφρική σε ηλικία 13 ετών, έβρισκα πάντα ελπίδα στην αφρικανική ήπειρο. Στην πραγματικότητα, για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου ήταν η σωτηρία μου και ήμουν γαλήνιος και θεραπεύοντας πολλές φορές. Ήταν το μέρος που το βρήκα», είπε. «Εδώ ένιωθε πιο οικεία και παρηγορημένη μετά τον θάνατο της μητέρας της και όπου ήξερε ότι είχε βρει μια αδελφή ψυχή στη γυναίκα της. Και αυτό είναι όλο. Γι’ αυτό και μεγάλο μέρος της δουλειάς μου βασίζεται σε αυτό. ”

Ο Χάρι και η Μέγκαν επισκέφτηκαν για πρώτη φορά την Αφρική μαζί το 2006 μετά από λίγες μόνο εβδομάδες ραντεβού.

Πηγή: eminetracanada.com

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares