Πέμπτη , 1 Δεκεμβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Πρεσβευτής του Κατάρ: «H ομοφυλοφιλία είναι νοητική βλάβη»

Υπενθυμίζεται ότι η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη στη συντηρητική μουσουλμανική χώρα που ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου σε λιγότερο από δύο εβδομάδες


Σε δήλωση προχώρησε ο πρεσβευτής του Κατάρ, για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου και πρώην ποδοσφαιριστής Χαλίντ Σαλμάν λέγοντας ότι η ομοφυλοφιλία είναι «νοητική βλάβη».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF προχθές Δευτέρα , ο Χαλίντ Σαλμάν αναφέρθηκε στο θέμα της ομοφυλοφιλίας, χαρακτηρίζοντάς την ως «νοητική βλάβη». Τόνισε μάλιστα όπως είπε είναι «χαράμ», δηλαδή απαγορευμένη.

«Πρέπει να αποδεχτούν τους κανόνες μας εδώ», υπογράμμισε ο Σαλμάν.

Υπενθυμίζεται ότι η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη στη συντηρητική μουσουλμανική χώρα που ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου σε λιγότερο από δύο εβδομάδες. Ορισμένοι ποδοσφαιριστές μάλιστα έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους για τα δικαιώματα των οπαδών που ταξιδεύουν στη χώρα, ειδικά των LGBT+ ατόμων και γυναικών, των οποίων οι οργανώσεις δικαιωμάτων υποστηρίζουν ότι οι νόμοι του Κατάρ κάνουν διακρίσεις.

Η χώρα αναμένει περισσότερους από ένα εκατομμύριο επισκέπτες για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Πηγή: pentapostagma.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares