Τρίτη , 9 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

Premier League: Μόνο με έγκριση του κόσμου θα αλλάζουν σήμα και χρώματα οι ομάδες

Μια απόφαση επανάσταση πήρε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας στο πλαίσιο των νέων κανονισμών για την κληρονομιά των συλλόγων.

Σε μια προσπάθεια να προστατευθεί η ιστορία των συλλόγων της Premier League, αλλά των κατώτερων κατηγοριών (βλ. EFL, National League), ο κόσμος θα έχει λόγο σε αλλαγές που αφορούν στο σήμα και τα χρώματα της ομάδας.

Η FA σε ανακοίνωση της, αναφέρει ότι: «Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, εάν ένας σύλλογος επιθυμεί να κάνει ουσιαστικές αλλαγές στο έμβλημα του συλλόγου ή να αλλάξει τα χρώματα της εντός έδρας φανέλας, πρέπει να ξεκινήσει μια πλήρη και σε βάθος διαδικασία διαβούλευσης με τους φιλάθλους».

Στη συνέχεια, υπογραμμίζει: «Ένας σύλλογος πρέπει επίσης να μπορεί να αποδείξει ότι η πλειοψηφία των οπαδών του είναι υπέρ οποιωνδήποτε προτεινόμενων αλλαγών. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι ένας σύλλογος παραβιάζει τους κανονισμούς, η FA μπορεί να λάβει τα κατάλληλα μέτρα, όπως να δώσει εντολή σε έναν σύλλογο να επιστρέψει στο προηγούμενο συνδυασμό χρωμάτων του εμβλήματος ή της φανέλας. Στόχος των νέων κανόνων είναι να τεθούν οι οπαδοί στο επίκεντρο της διαδικασίας λήψης αποφάσεων για αυτά τα σημαντικά ζητήματα που σχετίζονται με την κληρονομιά των συλλόγων».

newsbomb.gr
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares