Τρίτη , 4 Οκτωβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Premier League: Αποκλεισμός για τουλάχιστον ένα χρόνο σε όσους «μπουκάρουν» στον αγωνιστικό χώρο

Την περασμένη σεζόν σημειώθηκε αύξηση στον αριθμό των εισβολών στα γήπεδα

Όσοι εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο στα γήπεδα της Premier League θα φέουν αυυτόματα και τον αποκλεισμό τους από τους συλλόγους, με ελάχιστη διάρκεια ενός έτους, ανακοίνωσε σήμερα (21.09) η Λίγκα, μετά από ομόφωνη απόφαση.

Την περασμένη σεζόν σημειώθηκε αύξηση στον αριθμό των εισβολών στα γήπεδα στο τέλος της σεζόν, καθώς οι οπαδοί πανηγύριζαν τίτλους, άνοδο ή παραμονή, με αρκετές διαμάχες, συμπεριλαμβανομένης εκείνης του προπονητή της Κρίσταλ Πάλας, Πατρίκ Βιεϊρά.

Καπνογόνα και φωτοβολίδες, που χρησιμοποιούνται συχνότερα σε γήπεδα της Ευρώπης και σε όλο τον κόσμο, ήταν σχετικά σπάνια στην Αγγλία, αλλά η χρήση τους έχει γίνει πιο τακτική.

«Οι οπαδοί που πιάνονται να κουβαλούν ή να ενεργοποιούν πυροτεχνήματα ή καπνογόνα ή να εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο χωρίς άδεια, θα λάβουν αυτόματο αποκλεισμό συλλόγων με ελάχιστη διάρκεια ενός έτους», ανέφερε η λίγκα σε ανακοίνωσή της μετά τη συνέλευση των μετόχων της.

«Αυτές οι απαγορεύσεις θα μπορούσαν επίσης να επεκταθούν σε συνοδούς γονείς ή κηδεμόνες παιδιών που συμμετέχουν σε τέτοιες δραστηριότητες. Αυτή η πολιτική ισχύει άμεσα και η απαγόρευση ισχύει τόσο για εντός όσο και εκτός έδρας αγώνες».

Τον Ιούλιο, η Premier League και η αγγλική Football League ανακοίνωσαν ότι θα επιβληθούν σκληρές κυρώσεις για εισβολές οπαδών στα γήπεδα και τη χρήση καπνογόνων και φωτοβολίδων από τη σεζόν 2022-23, λέγοντας ότι «όλοι οι ταυτοποιημένοι παραβάτες θα καταγγελθούν από τους συλλόγους στην αστυνομία και την εισαγγελία, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μόνιμο ποινικό μητρώο, το οποίο μπορεί να επηρεάσει την εργασία και την εκπαίδευσή τους και να οδηγήσει σε ποινή φυλάκισης».

pronews.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares