Δευτέρα , 4 Ιουλίου 2022
Τελευταία Νέα

Πρελούδιο επίθεσης από τον Τούρκο Α/ΓΕΝ: «Σκεπάσαμε το Αιγαίο με τα UAV μας – Έχουμε την υπεροχή»…

“Τα δικαιώματά μας ξεκινούν από την Κύπρο και καταλήγουν μέχρι νότια της Κρήτης “! – “Οι Έλληνες θέλουν να δώσουν νησιά για αμερικανικές βάσεις στο Αιγαίο”

Προκλητικός και απειλητικός κατά της Ελλάδας και της Κύπρου εμφανίστηκε ο αρχηγός του τουρκικού Ναυτικού αντιναύαρχος Cihat Yaycı μιλώντας από την κατεχόμενη Κερύνεια σε συνέδριο με θέμα την θαλάσσια ασφάλεια.

Ο Τούρκος ναύαρχος ανέφερε όλο το πλαίσιο της τουρκικής επιθετικής πολιτικής που ακολουθεί η Άγκυρα, λέγοντας πως η χώρα του έχει προχωρήσει σημαντικά στον έλεγχο του Αιγαίου και της Α.Μεσογείου με τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών όπως τα ANKA και τα Bayraktar.

«Η Τουρκία» είπε «ενισχύει την συνεχώς τόσο την ψυχολογική της όσο και την φυσική της υπεροχή στο Αιγαίο με τη χρήση των UAV και του Ναυτικού της».

Σε ότι αφορά την Ελλάδα, είπε ότι συνεχίζει την «επιθετική», όπως την αποκάλεσε, πολιτική της «στα νησιά του Αιγαίου», εξοπλίζοντας τα την ώρα που προσπαθεί να δημιουργήσει αμερικανικές βάσεις σε αυτά για να ανατρέψει το status-quo στο Αιγαίο υπερ της: “Δεν θα επιτρέψουμε κάτι τέτοιο” πρόσθεσε.

«Η Ελλάδα», συμπλήρωσε «προσπαθεί να διεκδικήσει δικαιώματα στην ανατολική Μεσόγειο, μέσω της ανακήρυξης ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας σε νησιά (σημ. εννοώντας το Καστελόριζο) τα οποία δεν μπορούν να έχουν σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες».

Ο Yaycı, έκανε λόγο ακόμη για «προφητικές» η «προληπτικές» στρατηγικές στην Ανατολική Μεσόγειο προκειμένου να διασφαλιστούν τα τουρκικά συμφέροντα στην περιοχή.

Μάλιστα ο Τούρκος αρχηγός του Ναυτικού είπε πως η Τουρκία έχει δικαιώματα νότια της Κρήτης:

«Παρ΄ όλα αυτά η Τουρκία έχει ξεκάθαρα δικαιώματα τα οποία έχει κάνει γνωστά σε όλο τον κόσμο. Αυτά ξεκινούν από την Κύπρο και καταλήγουν νότια της Κρήτης»

Τέλος επανέλαβε τις γνωστές θέσεις της Άγκυρας για την «γαλάζια πατρίδα» των 462.000 τ.χλμ. και για το ακαθόριστο καθεστώς νήσων και βραχονησίδων στο Αιγαίο.

ΕΔΩ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ YENISAFAK

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares