Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

«Πρελούδιο» άφιξης των S-400 στην Τουρκία – Προσγειώθηκε το πρώτο ρωσικό …

Ξεκίνησε να υλοποιείται η ρωσο-τουρκική αμυντική συμφωνία καθώς παραδόθηκε το πρώτο ρωσικό ελικόπτερο πολλαπλών χρήσεων τύπου «Ka-32», στην Τουρκία όπως είχε προαναγγείλει το pronews.gr δύο χρόνια πριν!Πρόκειται για την μεγαλύτερη παράδοση υλικού της κατηγορίας στην Τουρκία από την Ρωσία και θεωρείται το «πρελούδιο» της συμφωνίας για τους S-400.

Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε και ο Αντρέι Μπογκίνσκι, ο γενικός διευθυντής της ρωσικής εταιρείας.

«H Ρωσία παρέδωσε το πρώτο ελικόπτερο Ka-32 στην Τουρκία.

«Στα τέλη Μαρτίου, στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, σχεδιάζουμε να συνεχίσουμε με τις παραδόσεις και των υπολοίπων πέντε ελικοπτέρων Ka-32A11BC», δήλωσε στην έκθεση όπλων IDEX 2019 ενώ πρόσθεσε πως η Αγκυρα ενδιαφέρεται και για τα ελικόπτερα “Ansat”.

Συνολικά οκτώ ελικόπτερα πολλαπλών ρόλων, από εσωτερικής ασφάλειας μέχρι αεροπυρόσβεσης θα παραδοθούν στην Τουρκία σε ένα συμβόλαιο που ξεπερνά σε αξία τα 150 εκατ. δολ.

Τα «Ka-32» χρησιμοποιούνται για την υποστήριξη αναζήτησης και διάσωσης, εργασίες εγκατάστασης σε μεγάλο υψόμετρο, πυρόσβεση, χειρισμού φορτίου, μεταφορά ασθενών, περιπολίες και δραστηριότητες πληροφοριών.

Τα «Ka-32» έχουν τριμελές πλήρωμα, (δύο πιλότοι και μηχανικός πτήσης). Σε αποστολές αεροπυρόσβεσης ο κάδος που μεταφέρουν έχει συνολική χωρητικότητα τεσσάρων τόνων.

Το ελικόπτερο με μέγιστο βάρος απογείωσης 12 τόνων φθάνει τα 270 χιλιόμετρα την ώρα, ανεβαίνει στα 5 χιλιόμετρα και διανύει 980 χιλιόμετρα.

Η Τουρκία δεν θα εντάξει τα S-400 στα νατοϊκά πρότυπα

Σύμφωνα με την “Kommersant”, τα αντιαεροπορικά συστήματα, που αναμένεται να ξεκινήσουν να φθάνουν στην Τουρκία τον Ιούλιο, δεν θα ενταχθούν στα νατοϊκά πρότυπα, αλλά θα τεθούν στο εθνικό δίκτυο.

Τον Ιούλιο θα αρχίσει η παράδοση των πρώτων συστοιχιών του ρωσικού αντι-πυραυλικού συστήματος S-400, ενώ μέχρι τον Οκτώβριο θα έχουν εγκατασταθεί, δήλωσε ο πρόεδρος της τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας.

Σε συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι NTV, ο Ισμαήλ Ντεμίρ δήλωσε ότι «τον Οκτώβριο οι S-400 θα είναι έτοιμοι να λειτουργήσουν. Υπάρχουν δύο συστήματα που είναι να παραλάβουμε. Η παράδοση του δεύτερου συστήματος μετατοπίστηκε χρονικά, αλλά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».

Για τους αμερικανικούς Patriot, ο επικεφαλής της αμυντικής βιομηχανίας ανέφερε ότι η Τουρκία έχει ανάγκη για πάνω από δύο αντι-πυραυλικά συστήματα, γι’ αυτό και γίνονται επαφές προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά και για την ανάπτυξη ενός εγχώριου αντι-πυραυλικού συστήματος. Δήλωσε ωστόσο ότι στην αμερικανική πρόταση για τους Patriot υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που η Τουρκία δεν μπορεί να αποδεχτεί.

Για να καμφθούν οι αμερικανικές αντιδράσεις, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακαρ, πήγε στην Ουάσιγκτον, από κοινού με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Γιάσαρ Γκιλέρ, επικεφαλής μεγάλης αντιπροσωπείας.

Μάλιστα ο Χ.Ακάρ (φωτό παρακάτω) είδε τον Patrick Shanahan, τον νέο υπουργό Αμυνας των ΗΠΑ. Στο επίκεντρο η Συρία και άλλα διμερή θέματα.

Αν όλα πάνε σύμφωνα με το τουρκικό χρονοδιάγραμμα, τότε η Τουρκία θα παραλάβει μέχρι τέλος του 2019 F-35, S-400, Ka-32 και πιθανότατα και άλλον οπλισμό…

Shares