Τετάρτη , 28 Σεπτεμβρίου 2022

‘ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ’ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

Είναι γνωστό ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ‘επενδύει’ στην πράσινη ανάπτυξη. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι χρήματα από το ταμείο ανάκαμψης και συγκεκριμένα 6,2 δις θα διατεθούν για αυτόν τον σκοπό.

Γράφει ο Νίκος Πολίτης

Το θέμα είναι ότι η ενίσχυση αυτή δεν θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του τόπου μας, στην παραγωγή πλούτου, ούτε στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας καθότι τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για την δημιουργία αιολικών πάρκων, φωτοβολταικών κλπ. Την κατασκευή των οποίων έχουν αναλάβει κατά το πλείστον γερμανικές εταιρείες. Θα πάρουμε χρήματα δηλαδή για να τους τα ξαναδώσουμε. Για ακόμη μία φορά θα πρέπει εξυπηρετήσουμε τους ‘φίλους’ μας τους Γερμανούς.

Πρόσφατα μάλιστα η Ρ.Α.Ε αποφάσισε την χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Αιολικό Σταθμό, ισχύος 165 MW, με την τοποθέτηση 66 ανεμογεννητριών στον Δήμο Καρύστου και στην γύρω περιοχή για 25 χρόνια και δυστυχώς δίχως να έχει λάβει χώρα περιβαλλοντολογική μελέτη για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην πανίδα στην συγκεκριμένη περιοχή και δίχως να γνωρίζουμε τι προβλέπεται για τα έργα θεμελίωσης που απαιτούν τεράστιες ποσότητες μπετόν και σιδήρου.

Πρέπει κάποια στιγμή να ξεκινήσουμε να σκεφτόμαστε μακροπρόθεσμα για το καλό των επόμενων γενεών και όχι βραχυπρόθεσμα με γνώμονα το συμφέρων κάποιων οι οποίοι κερδίζουν από συμφωνίες εις βάρος του Ελληνικού λαού.

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares