Τετάρτη , 17 Αυγούστου 2022

Πράσινη ανάπτυξη και… πράσινα άλογα! Η Γερμανία ανοίγει εργοστάσιο λιγνίτη! (βίντεο)

Η Γερμανία ανοίγει και πάλι τα εργοστάσια της για τον λιγνίτη με αφορμή την μειωμένη τροφοδοσία από ρωσικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο.

Στον παραδοσιακό δρόμο επέστρεψε η Γερμανία, αφού βλέπει ότι θα “παγώσει” αυτόν τον χειμώνα, εάν δεν κάνει κάτι για το θέμα της τροφοδοσίας της ενέργειας υπό του καθεστώτος των περιορισμών λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Όπως μεταδίδει το Forbes, από την Παρασκευή, η Γερμανική ηγεσία στο κοινοβούλιο έδωσε την απόφαση να ξαναφουγγάρουν τα εργοστάσια λιγνίτη με σκοπό την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό μπορεί να την απαλλάξει από τον φόρτο εξάρτησής της από την Ρωσία, αλλά ως συνέπεια θα την απομακρύνει από τον στόχο για “πράσινη ενέργεια”, πράγμα που ενδεχομένως μια τέτοια ενέργεια και ο αντίκτυπός της να παρασύρει κι’ άλλες χώρες της Ε.Ε να ακολουθήσουν μιας και που η Γερμανία θεωρείται κράτος πρότυπο, λόγω ότι είναι η πιο ανεπτυγμένη χώρα στην Ευρώπη.

Ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι η αναφορά στην εφημερίδα The Guardian, η οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι και οι οικολόγοι πράσινοι υποστήριξαν αυτή την απόφαση!

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares