Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Πρακτικές Τραμπ θα υιοθετήσει ο Σούνακ

Τι λέει το νέο νομοσχέδιο


Τα σχέδια χαρακτηρίστηκαν «σοκαριστικά» από ορισμένους βουλευτές

Πρακτικές Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται πως σκοπεύει να υιοθετήσει ο νέος πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, καθώς όπως αποκαλύπτουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, εξετάζει να δώσει το πράσινο φως στην κράτηση παιδιών μεταναστών, με σκοπό να αποτρέψει την παράνομη μετανάστευση.

Το σχέδιο του Ρίσι Σουνάκ για τη μείωση των διελεύσεων προσφύγων στη Μεγάλη Βρετανία θα ανατρέψει ουσιαστικά την απαγόρευση της κράτησης παιδιών που εφαρμόστηκε επί Ντέιβιντ Κάμερον και θα ανοίξει την πόρτα για την επέκταση της πρακτικής αυτής.

Σύμφωνα με το Observer, το νομοσχέδιο για την παράνομη μετανάστευση θα επιτρέπει την κράτηση οικογενειών με παιδιά και θα επιτρέπει ακόμη και την απέλαση ασυνόδευτων παιδιών, αν κριθεί ότι είναι ασφαλές στη χώρα καταγωγής τους.

Η πρώην υπουργός Εσωτερικών Priti Patel εξετάζει το ενδεχόμενο μιας δυνητικά εκρηκτικής παρέμβασης στη Βουλή των Κοινοτήτων τη Δευτέρα σχετικά με το νομοσχέδιο. Η Patel, που η ίδια θεωρείται δεξιά και σκληροπυρηνική στο μεταναστευτικό όσο ήταν επικεφαλής στο υπουργείο Εσωτερικών, είναι ένας από τους πολλούς βουλευτές των Τόρις που είναι γνωστό ότι έχουν σοβαρές ανησυχίες και ζητούν διαβεβαιώσεις ή αλλαγές στο νομοσχέδιο αυτό το Σαββατοκύριακο.

Αρκετοί ανώτεροι Συντηρητικοί ανησυχούν ιδιαίτερα για τις αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίζονται τα παιδιά κατά την άφιξή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο και για τον τρόπο με τον οποίο το νέο νομοσχέδιο ενδέχεται να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο. Ένας πρώην υπουργός δήλωσε στον Observer ότι οι αλλαγές στους κανόνες για τα παιδιά «με αηδιάζουν και μόνο που τις αναφέρω» και θα πρέπει να τροποποιηθούν.

 

Η επιστροφή της κράτησης παιδιών και οικογενειών αποτελεί στροφή 180 μοιρών σε σχέση με την πολιτική για τον τερματισμό της κράτησης παιδιών που ακολουθήθηκε από την κυβέρνηση συνασπισμού και ψηφίστηκε σε νόμο το 2014 από την Τερέζα Μέι, κατά τη διάρκεια της θητείας της ως υπουργού Εσωτερικών. Το 2009, 1.119 παιδιά τέθηκαν υπό κράτηση.

Πηγή: pentapostagma.gr

Shares