Πέμπτη , 7 Ιουλίου 2022
Τελευταία Νέα

Πρ. Σχολής Δασολογίας στον FOCUS FM: Η «πράσινη» ενέργεια είναι πανάκριβη και αυτό ίσως είναι το ενδιαφέρον των επενδυτών- Ανεμογεννήτριες με στρατηγικό σχεδιασμό και συναίνεση των κατοίκων…(ΗΧΗΤΙΚΟ)

Να μην υποτιμούμε τις ανησυχίες των κατοίκων των τοπικών κοινωνιών, που δε θέλουν εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην περιοχή τους, επεσήμανε σε συνέντευξή του στον FOCUS FM 103.6, ο Πρόεδρος της Σχολής Δασολογίας, Γεωπονίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, Καθηγητής Θεοχάρης Ζάγκας…

Μιλώντας στην εκπομπή «FOCUS στη 1» με το Στέφανο Δαμιανίδη, ο κ.Ζάγκας τόνισε πως η χώρα μας έχει πολλές ιδιαιτερότητες, είναι κατά 75% λοφώδης και δασώδης, ενώ έκανε λόγο για ορεινές «κιβωτούς βιοποικιλότητας». «Οι κάτοικοι ξέρουν πολύ καλύτερα την αξία του τόπου μέσα στον οποίο γεννήθηκαν και μεγάλωσαν», είπε, πρόσθεσε όμως, ότι η επιστημονική του θέση δεν είναι άκριτα ΟΧΙ στις ανεμογεννήτριες.
(2:34) “Ως πράσινη ενέργεια, όπως αποκαλείται, είναι πανάκριβη, ίσως αυτό είναι και το ενδιαφέρον των επενδυτών, που στρέφονται προς αυτή την κατεύθυνση και η άποψη η δική μου η περιβαλλοντική δεν είναι άκριτα ΟΧΙ στη χρησιμοποίηση των ανεμογεννητριών, αλλά αυτό να γίνει με ένα στρατηγικό σχεδιασμό και τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών”, ξεκαθάρισε ο κ.Ζάγκας.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η αποθήκευση ενέργειας, καθώς μπορεί να παράγεται και όταν δεν τη χρειάζεται το σύστημα, ενώ έθεσε ως αυτονόητη προϋπόθεση το σεβασμό στο περιβάλλον. «Οι ανεμογεννήτριες του Βερμίου φαίνονται από τα Μάλγαρα, για αυτό πρέπει να σκεφτόμαστε πού τις τοποθετούμε», τόνισε και συμπλήρωσε πως «έχω δει συνεργεία να «ισοπεδώνουν» ένα νησί ολόκληρο, δεν είναι σωστό αυτό το πράγμα».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ.Θ.Ζάγκα στον FOCUS FM, εδώ:

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares