Τετάρτη , 12 Αυγούστου 2020
Τελευταία Νέα

Πούτιν: Παράνομες οι κυρώσεις κατά της Συρίας-Παρακάμπτουν τα Ηνωμένα Έθνη και διογκώνουν τα προβλήματα…

Πούτιν: Παράνομες οι κυρώσεις κατά της Συρίας-Παρακάμπτουν τα Ηνωμένα Έθνη και διογκώνουν τα προβλήματα...

Έκκληση για άρση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί κατά της Συρίας απηύθυνε για ακόμη μια φορά, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν…

Οι κυρώσεις της Ουάσινγκτον εναντίον της Δαμασκού δεν έχουν νομική βάση, καθώς συμβάλλουν στα υφιστάμενα προβλήματα της χώρας που υποφέρει από τον πόλεμο και υπονομεύουν την οικονομία της, δήλωσε την Τετάρτη ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Οι κυρώσεις που παρακάμπτουν τα Ηνωμένα Έθνη διογκώνουν τα προβλήματα, είναι επίσης παράνομες. Δεδομένης της πίεσης που ασκούν οι κυρώσεις σε αυτήν τη χώρα, πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες και να λάβουμε μέτρα που στοχεύουν στη βοήθεια της χώρας» δήλωσε ο Πούτιν.

Ο Πούτιν, ο Τούρκος ηγέτης Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ρουχάνι, πραγματοποίησαν κοινή τηλεδιάσκεψη για τη Συρία την Τετάρτη.

Η σύνοδος ήταν να γίνει στην Τεχεράνη, αλλά η μορφή της άλλαξε σε διαδικτυακή εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. Ο Πούτιν είπε ότι ήταν έτοιμος να ταξιδέψει στην ιρανική πρωτεύουσα όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Πριν από λίγες ημέρες, και το Ιράν εξέφρασε την ανησυχία του τις προσπάθειες της Ουάσινγκτον να αυξήσει την πίεση στη Συρία.

sputnik.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares