Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Πούτιν: Πάρα πολλές χώρες ενδιαφέρονται να αποκτήσουν το Sputnik V…

Την προθυμία δεκάδων χωρών να λάβουν το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού «Sputnik V», εξέφρασε σήμερα ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, το Σάββατο επεσήμανε πως πολλές χώρες σε όλον τον κόσμο έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον ώστε να προμηθευτούν το ρωσικό εμβόλιο κατά της COVID-19, το «Sputnik V».

«Δεκάδες χώρες έχουν ήδη εκφράσει την επιθυμία τους να συνεργαστούν για την προμήθεια και την από κοινού παραγωγή φαρμάκων. Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι πολίτες όλων των κρατών θα πρέπει να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στον εμβολιασμό», υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος, μιλώντας στην σύνοδο κορυφής της Ανατολικής Ασίας που διοργανώθηκε από το Βιετνάμ μέσω τηλεδιάσκεψης.

Μάλιστα, ο κ. Πούτιν συνέχισε λέγοντας ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με όλους τους ενδιαφερόμενους, παρέχοντας δωρεάν τεστ για την ανίχνευση του κορονοϊού.

«Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να παρέχουμε στους συνεργάτες ρωσικών διαγνωστικών τεστ, αντιδραστήρια για τον εντοπισμό της λοίμωξης από κορονοϊό, χωρίς κόστος», κατέληξε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Στο 92% η αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου

Το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού Sputnik V έχει εμφανίσει 92% αποτελεσματικότητα βάσει της πρώτης ενδιάμεσης ανάλυσης που έγινε 21 ημέρες μετά την πρώτη δοκιμή στους εθελοντές, όπως αναφέρει το δελτίο τύπου που δημοσιεύθηκε στον επίσημο λογαριασμό στο Twitter του εμβολίου.

Προς το παρόν, 40.000 εθελοντές συμμετέχουν στη διπλή τυφλή, τυχαιοποιημένη και με τη συμμετοχή placebo, φάση 3 των κλινικών δοκιμών. Πάνω από 20.000 από αυτούς έχουν ήδη λάβει το πρώτο μέρος του εμβολίου, ενώ πάνω από 16.000 εθελοντές έχουν λάβει τόσο την πρώτη όσο και τη δεύτερη δόση.

sputnkinews.gr

Shares