Σάββατο , 23 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

ΠΟΥ: Συζητήσεις με τους επιστήμονες της Ουχάν για την προέλευση του κορωνοϊού…

Αποστολή στην στην Ουχάν, απ’ όπου ξεκίνησε η πανδημία του κορωνοϊού πραγματοποίησε κλιμάκιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, θέλοντας να συζητήσει με επιστήμονες για την προέλευση του ιού.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, έγιναν «εκτεταμένες συζητήσεις» με τους επιστήμονες για το πώς ξεκίνησε η πανδημία. Εκπρόσωπος του Οργανισμού ανέφερε ότι ο ιός πιθανότατα προήλθε από νυχτερίδες, ενώ ενδεχομένως υπήρξε και ένα άλλο ενδιάμεσο ζώο ως «ξενιστής».

Τα αποτελέσματα της έρευνας του ΠΟΥ αναμένουν με ανυπομονησία επιστήμονες και κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, με πρώτη αυτή της Ουάσινγκτον, που άσκησε έντονες πιέσεις για τη συγκεκριμένη αποστολή.

«Η ομάδα είχε εκτεταμένες συζητήσεις με τους Κινέζους ομολόγους της και έλαβε ενημερώσεις για επιδημιολογικές μελέτες, βιολογική και γενετική ανάλυση, καθώς και έρευνα για την υγεία των ζώων» είπε ο Κριστιάν Λιντμέιερ, υποστηρίζοντας ότι ανάμεσα στα στοιχεία βρίσκονται και βίντεο με συζητήσεις με ιολόγους και επιστήμονες της Ουχάν.

Η αποστολή διήρκησε τρεις εβδομάδες και σε αυτή μετείχαν δύο ειδικοί για την υγεία των ζώων και την επιδημιολογία. Στόχος ήταν να θέσουν τις βάσεις για να δημιουργηθεί μια ευρύτερη ομάδα Κινέζων και διεθνών εμπειρογνωμόνων που θα προσπαθήσουν να ανακαλύψουν πώς ο ιός μεταδόθηκε από ζώα στον άνθρωπο.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares