Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Πόσο άλλο θα υποβαθμιστεί ο θεσμός του Κυπέλλου Ελλάδας;

Πόσο άλλο θα υποβαθμιστεί ο θεσμός του Κυπέλλου Ελλάδας;

 

Γι’ ακόμα μία χρονιά στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας εκτέθηκε η ΕΠΟ, η πολιτεία, η αστυνομία και φυσικά οι ομάδες που και αυτές δείχνουν ανήμπορες να συμβάλλουν στη διεξαγωγή ενός ματς επιπέδου.


Ο τελικός του Κυπέλλου είναι το παιχνίδι γιορτή για κάθε πολιτισμένη χώρα. Είναι ο καθρέπτης του ποδοσφαίρου, είναι ένα ματς που κρίνει έναν τίτλο. Αυτά σε πολιτισμένες χώρες που το άθλημα είναι αναβαθμισμένο, τα κλαμπ μπορούν να λάβουν μέρος σε μεγάλα ματς και φυσικά οι υπεύθυνοι είναι ικανοί να διοργανώσουν σπουδαία παιχνίδια.

Στη χώρα μας δεν συμβαίνει τίποτα απ’ όλα αυτά και κάθε χρόνο εκτίθεται όταν διεξάγεται ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας. Μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού ακούσαμε και διαβάσαμε δηλώσεις και υποσχέσεις. Η κυβέρνηση υποσχόταν ότι θα ρίξει γροθιά στο μαχαίρι και θα πάρει σκληρές αποφάσεις, θα τελειώσει τον χουλιγκανισμό και από εδώ και στο εξής οι νόμοι θα εφαρμόζονται.

Τελικά γι’ ακόμα μία φορά είδαμε μπροστά στα μάτια όλης της Ελλάδας χούλιγκαν να δίνουν μάχες σώμα με σώμα, να πηγαίνουν στο γήπεδο οπλισμένοι, να έχουν πάνω τους πέτρες και φωτοβολίδες και την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών εντός γηπέδου. Ο Ισπανός διαιτητής έφτασε στα όρια του και ήταν έτοιμος να διακόψει το παιχνίδι, ενώ οι μάχες των οπαδών με τους αστυνομικούς συνεχίζονταν.

Αλήθεια τι θα γίνει απ’ όσα είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση; Αλήθεια η ΕΠΟ είναι ικανοποιημένη που μετά από δύο χρόνο πανδημίας διοργάνωσε έναν τελικό παρωδία, ο οποίος ολοκληρώθηκε 2,5 ώρες μετά την έναρξη του και χωρίς να υπάρχει παράταση; Είναι ικανοποιημένος για τον τελικό που δεν ξεκίνησε ούτε καν στην ώρα του;

Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει τελικούς να γίνονται χωρίς κόσμο για λόγους ασφαλείας, να γίνονται ένα μήνα μετά γιατί δεν άρεσαν οι επόπτες, να γίνονται αφού αποφάσισαν οι χούλιγκαν να σταματήσουν τα μαχαιρώματα, να γίνονται Σεπτέμβρη με τα ρόστερ της περσινής σεζόν. Τώρα είδαμε να διακόπτεται μετά το γκολ γιατί ο σκόρερ δέχτηκε πέτρα κι ενώ είχε ξεκινήσει με μισή ώρα καθυστέρηση.

Πόσο άλλο θα υποβαθμιστεί ο θεσμός του Κυπέλλου Ελλάδας από την ΕΠΟ, την πολιτεία και τις ομάδες; Πόσο ακόμα μία χούφτα ταραξιών θα εκθέτει ένα ολόκληρη κράτος; Όσο θα ξέρουν ότι δεν υπάρχει καμία τιμωρία και ότι κανείς δεν θα τους συλλάβει. Ο καθρέπτης του ποδοσφαίρου μας ήταν αυτός ο τελικός που είδαμε στο ΟΑΚΑ.

Και το άσχημο είναι ότι όλα αυτά έχουν διαφορετικούς πρωταγωνιστές κάθε φορά, άρα το πρόβλημα είναι γενικευμένο με τους υπεύθυνους απλά να μην θέλουν να το δουν ή να μη θέλουν να το λύσουν.

Πηγή: fosonline.gr

Shares