Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Πώς το χρώμα της μπανάνας που τρώτε επηρεάζει την υγεία σας…

Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν αγοράζουν μπανάνες, συνήθως επιλέγουν να είναι κίτρινες.Όμως, οι μπανάνες μπορούν να έχουν διάφορα χρώματα, από ανοικτό πράσινο μέχρι καφέ. Μάλιστα, αλλάζοντας από το πράσινο στο καφέ, οι μπανάνες θα περάσουν από ένα πλήθος αποχρώσεων πριν ωριμάσουν εντελώς.

Αυτό όμως που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι, είναι ότι τα διατροφικά χαρακτηριστικά της μπανάνας, αλλάζουν ανάλογα με την εξωτερική της εμφάνιση. Δηλαδή, το χρώμα του φρούτου δηλώνει κατά κάποιον τρόπο και τις ουσίες που παίρνετε τρώγοντας την και τον αντίκτυπο που έχει η κατανάλωσή της στην υγεία σας.

Τι χρώμα μπανάνα πρέπει να επιλέγουμε;

bananas

1-3: Πράσινες Μπανάνες

Οι πράσινες, μη ώριμες μπανάνες μπορούν να θεωρούνται διαίτης, καθώς δεν έχουν αναπτύξει αρκετά σάκχαρα σε σύγκριση τις κίτρινες και πιο σκουρόχρωμες μπανάνες. Εκτός από το γεγονός ότι έχουν χαμηλότερους γλυκαιμικούς δείκτες, περιέχουν άφθονο άμυλο, το οποίο κάνει το στομάχι σας να αισθάνεται γεμάτο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Φυσικά, αυτό επηρεάζει τη γεύση. Οι πράσινες μπανάνες δεν είναι τόσο γλυκές και ευχάριστες στην κατανάλωση όσο οι κίτρινες ή οι καφέ.

4-5: Κίτρινες και Συμπαγείς

Όταν η μπανάνα είναι εντελώς κίτρινη, είναι αρκετά ώριμη χωρίς να είναι αρκετά μαλακιά. Σε αυτό το σημείο έχει επιτύχει μια γλυκιά γεύση και είναι απόλυτα εύπεπτη. Έχει επίσης αναπτύξει μια σειρά από αντιοξειδωτικές ουσίες που βοηθούν στην προστασία του σώματος από ασθένειες, όπως τα καρδιακά προβλήματα και επίσης βοηθούν στη μάχη κατά της γήρανσης.

6-7: Με καφέ στίγματα

Πολλοί επιλέγουν να πετάξουν στα σκουπίδια τις μπανάνες που έχουν χάσει το κίτρινο χρώμα τους και αρχίζουν να γίνονται καφέ. Αλλά μπορείτε πραγματικά να βοηθήσετε το σώμα σας να καταπολεμήσει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου με την κατανάλωση αυτών ακριβώς των ώριμων μπανανών.

Οι μπανάνες που έχουν καφέ στίγματα, φαίνονται λεκιασμένες ή με άλλον τρόπο δείχνουν πολυκαιρισμένες, είναι πλούσιες σε παράγοντες νέκρωσης όγκων (ΤΝΡ), ουσίες που εξουδετερώνουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων. Όσο περισσότερα στίγματα στη φλούδα, τόσο περισσότερο TNP στην μπανάνα.

Επειδή αυτές οι μπανάνες έχουν περισσότερη φρουκτόζη και υψηλότερο γλυκαιμικό δείκτη, είναι επίσης πλουσιότερες σε θερμίδες. Οπότε, αν πρέπει να αποφύγετε τη ζάχαρη, είναι προτιμότερο να επιλέξετε μια πιο κίτρινη μπανάνα.

Δείτε το βίντεο

https://youtu.be/qN8UvLf5vYg

NEWMONEY
Shares