Κυριακή , 4 Δεκεμβρίου 2022

Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Το κύριο μέτωπο της κακοκαιρίας επηρεάζει τώρα τα νότια παράλια της Πελοποννήσου.


Σε κατηγορία επεισοδίου βροχόπτωσης 4 αναβαθμίζεται η κακοκαιρία που πρόκειται να χτυπήσει τις επόμενες ώρες τη χώρα.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, για το υπόλοιπο της Παρασκευής αναμένονται βροχές στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά, εξαιρουμένης της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Ταυτόχρονα το κύριο μέτωπο της κακοκαιρίας που τώρα επηρεάζει τα νότια παράλια της Πελοποννήσου και που το συνοδεύουν καταιγιδοφόρα νέφη με θερμοκρασίες στις κορυφές αυτών κοντά στους -70°, αναμένεται να επηρεάσει προς το βράδυ και στη συνέχεια δυτικές Κυκλάδες και Κρήτη, ενώ μέσα στην ημέρα αύριο θα επηρεάσει και τα Δωδεκάνησα.

Όπως αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης στην τελευταία ανάρτησή του:
«Έτσι λοιπόν θα πρέπει να υπάρχει πολύ υψηλή ετοιμότητα για τα δυτικά και νότια θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα της χώρας μας μιας και η κακοκαιρία συνεχίζει να παρουσιάζει μεγάλη δυναμική και είναι ικανή να προκαλέσει πολλά και σημαντικά προβλήματα».

Ενεργοποιήθηκε το 112
Νωρίτερα ενεργοποιήθηκε το 112 προειδοποιώντας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 24ωρο στην Ήπειρο, την Δυτική Ελλάδα, τα Ιόνια νησιά και τη δυτική Πελοπόννησο. Το μήνυμα προτρέπει τους πολίτες που βρίσκονται σε αυτές τις περιοχές να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Από νωρίς το πρωί καταιγίδες και κεραυνοί πλήττουν την Κέρκυρα και την Κεφαλονιά. Η κακοκαιρία επηρεάζει και την Ήπειρο και τη Μακεδονία τις επόμενες ώρες.

Ο καιρός στην Αθήνα θα είναι βροχερός σε δύο φάσεις, από το μεσημέρι της Παρασκευής με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια αλλά και το Σάββατο. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

 

in.gr

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares