Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Πως θα ελέγξετε αν το σούπερ μάρκετ ή η τράπεζα είναι εντός 2 χιλιομέτρων – Έξυπνα μέτρα ή γελοία;

Πως θα δείτε εάν είναι στα όρια του δήμου ή εντός 2 χιλιομέτρων, το σούπερ μάρκετ ή η τράπεζα που θέλετε να επισκεφθείτε

Με τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ από σήμερα, Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021, υπάρχει αυστηρός περιορισμός στις μετακινήσεις των πολιτών που αφορούν σε σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ και τράπεζες. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς:

  • Στο sms στο 13033 με κωδικό 2, που αφορά σε μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών, αγαθών πρώτης ανάγκης, δηλαδή, σε σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο είτε εντός του οικείου Δήμου, είτε σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.
  • Στο sms στο 13033 με κωδικό 3 όσον αφορά στο σκέλος των τραπεζών, επίσης η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο είτε εντός του οικείου Δήμου, είτε σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.

Επομένως, οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν εάν το κατάστημα ή ATM που θέλουν να επισκεφτούν βρίσκεται εντός των ορίων του Δήμου τους ή εντός ακτίνας 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας τους. Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα μέσω της εφαρμογής Google Maps.

Όσον αφορά στη χιλιομετρική απόσταση, βάζοντας την διεύθυνσή μας ως σημείο έναρξης της μετακίνησης και στη δεύτερη γραμμή τον προορισμό μας, αυτόματα η εφαρμογή της Google δείχνει την χιλιομετρική απόσταση που πρέπει να διανύσουμε και αν είναι εντός ορίων των 2 χλμ.

Τα όρια του δήμου σας μπορείτε να τα εντοπίσετε πληκτρολογώντας το όνομα του δήμου στο Google Maps. Αυτόματα η εφαρμογή δείχνει σε κόκκινο πλαίσιο τα σύνορα του δήμου. Μέσα σε αυτά μπορείτε να κινηθείτε για μετάβαση σε σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων και ATM.

Shares