Πέμπτη , 24 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Πώς η Ελλάδα ‘κράτησε Θερμοπύλες’ – Η ‘μάχη του Έβρου’ και ο ρόλος της Εθνοφυλακής…

Πώς η Ελλάδα 'κράτησε Θερμοπύλες' - Η 'μάχη του Έβρου' και ο ρόλος της Εθνοφυλακής...

Η ένταση στον Έβρο έχει χαρακτηριστικά μάχης κι έτσι αναφέρεται και στα ΜΜΕ. Η ‘μάχη του Έβρου’.  H χώρα μας καλείται να διαχειριστεί ένα τεράστιο πλήθος ανθρώπων το οποίο επιθυμεί να εισέλθει στη χώρα, μαζικά και χωρίς χαρτιά.

Ας εξετάσουμε τα σημεία νίκης.

Τέλος στην ανοχή, εντολή για κλείσιμο των συνόρων

Τα προηγούμενα χρόνια είχε επικρατήσει η αίσθηση (δικαίως ή αδίκως δεν το εξετάζουμε) ότι η χώρα είναι ‘ξέφραγο αμπέλι’. Το κυριότερο την αίσθηση αυτή την είχαν και οι Τούρκοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο ημέρες πριν την κρίση στον Έβρο έδωσε για πρώτη φορά, μετά από πέντε χρόνια, σαφείς οδηγίες σε συνάντηση που είχε με την ηγεσία του Λιμενικού. Ζήτησε έγκαιρο εντοπισμό των πλωτών με τους παράτυπους μετανάστες, πριν αυτά μπουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα και την εφαρμογή ανάσχεσης των πλοιαρίων.

Άμεση εμπλοκή των τουρκικών υπηρεσιών, με αποδείξεις

Η ελληνική πλευρά φρόντισε εξ αρχής να συγκεντρώσει οπτικό υλικό με στόχο να καταδειχθεί η άμεση εμπλοκή των τουρκικών υπηρεσιών και της τουρκικής στρατοχωροφυλακής. Θυμίζουμε πως όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν σε οργανωμένο σχέδιο της ΜΙΤ.

Επίσης έχει καταγραφεί η εκτόξευση καπνογόνων και χημικών από την τουρκική στρατοχωροφυλακή προς την ελληνική πλευρά. Έχει καταγραφεί και η φωτιά που είχε μπει στον φράχτη του Έβρου, καθώς και η επέμβαση της πυροσβεστικής που ακολούθησε.

Οι ελληνικές αρχές έχουν στη διάθεσή τους και στοιχεία για την δράση Τούρκων παρακρατικών, οι οποίοι εφοδίασαν ακόμη και με κόφτες του μετανάστες για να ανοίξουν τρύπες στα συρματοπλέγματα.

Ψευδείς ειδήσεις και προπαγάνδα – Το ξεσκέπασμα των fake news

Πρόκειται για ένα πολύτιμο “όπλο” στα χέρια της κυβέρνησης, καθώς αποκαλύπτει ένα καλοστημένο τουρκικό σχέδιο. Τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι όσα συμβαίνουν είναι μία οργανωμένη επιχείρηση της Άγκυρας που υλοποιείται κατά μήκος των ελληνικών συνόρων από τον Έβρο μέχρι το Καστελόριζο.

Στο πλαίσιο αυτό έχει οργανωθεί ένας μηχανισμός προπαγάνδας, με ηγέτη τον ίδιο τον Ερντογάν, με σκοπό να αλλοιωθεί η πραγματικότητα στα όσα συμβαίνουν στη μάχη του Έβρου.

Είναι αξιοσημείωτο ότι οι Τούρκοι προμήθευσαν νεαρούς άνδρες με περούκες, τις οποίες φόρεσαν για να προσποιηθούν ότι είναι ομάδες γυναικών.

Η Εθνοφυλακή κι ο πολύτιμος ρόλος της στη ‘μάχη του Έβρου’

Η ενεργοποίηση της Εθνοφυλακής, απετέλεσε ενισχυτικό παράγοντα τόσο της Αστυνομίας όσο και του στρατού. Η Εθνοφυλακή υπάρχει για να ενισχύει άμεσα τις τάξεις του στρατού σε περίπτωση ξένης επίθεσης. Έχουν τον οπλισμό και τα πυρομαχικά που τους αναλογούν στα σπίτια  τους και συμμετέχουν ενεργά στις ασκήσεις του στρατού στην περιοχή.

Αξίζουν συγχαρητηρίων καθώς δεν υπήρξαν ακρότητες, παρά τις προσπάθειες της τουρκικής προπαγάνδας για να εμφανίσει στα διεθνή ΜΜΕ μία εικόνα , νεοναζί πολιτών.

Κατακλείδα και οι επόμενες κινήσεις

Η Τουρκία μάλλον ήλπιζε πως η άμυνα των Ελλήνων θα κατέρρεε. Πως είτε λόγω αδυναμίας οργανωτικής, είτε λόγω κόπωσης κάποια στιγμή το μέτωπο θα έσπαγε.

Η αλήθεια είναι πως δεν έγινε τίποτα από τα δύο. Ο σχεδιασμός αλλά και το φρόνημα των ενστόλων μας, βοήθησε τα μέγιστα. Το δυστυχές ωστόσο είναι πως η ΕΕ ουσιαστικά έχει μείνει απαθής, ενώπιον γεγονότων που λαμβάνουν χώρα σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Η Ελλάδα υπερασπίζεται μόνη της 212 χλμ συνοριογραμμής με τους Ευρωπαίους προκλητικά αδιάφορους. Πέρα από χρήματα, η αρωγή σε έμψυχο δυναμικό έχει δοθεί από κράτη (βλ Κύπρος) κι όχι από την Ένωση, συνολικά.

Το επόμενο στάδιο πρέπει να είναι αυτό. Η οργάνωση σε επίπεδο ευρωπαϊκής ένωσης.

de-facto

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares