Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Πως είναι δυνατόν να αυξήθηκαν οι υποχρεώσεις μας στην ΕΚΤ κατά 61 δις κ. Μητσοτάκη;

Η πλήρης κατάρρευση των οικονομικών στοιχείων δημιουργεί ήδη μία άθλια εικόνα.

Αυτό όμως που είναι ακόμα πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι οι απαιτήσεις της ευρωπαΐκής κεντρικής τράπεζας κατά την περίοδο διακυβέρνησης Μητσοτάκη, έχουν αυξηθεί γεωμετρικά. Μιλάμε για επιπλέον απαιτήσεις 61 δισεκατομμυρίων ευρώ της ΕΚΤ από την Ελλάδα!

Το ερώτημα είναι απλό. Που πήγαν όλα αυτά τα λεφτά; Πως είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια αύξηση των απαιτήσεων που δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση λόγω πανδημίας; Που είναι ο κύριος Σκυλακάκης για να δώσει μία απάντηση;

Υποχρέωση Ελλάδα ΕΚΤ

ΠΗΓΗ ΠΙΝΑΚΑ

Δυστυχώς το έργο το έχουμε ξαναδεί. Είναι το ίδιο έργο που έπαιξε ο Γιώργος Παπανδρέου και η παρέα του εις βάρος της χώρας, προκειμένου να δημιουργήσει τετελεσμένα και να οδηγήσει την Ελλάδα στην υπαγωγή στο ΔΝΤ.

Την ώρα λοιπόν που η κυβέρνηση διαφημίζει πακτωλούς χρημάτων που θα συρρεύσουν από το Ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης το οποίο ουσιαστικά δεν έχει εγκριθεί, διαπιστώνουμε μία κολοσσιαία μαύρη τρύπα στις υποχρεώσεις μας. Μαύρη τρύπα που δημιουργήθηκε επί διακυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη.

Να υπενθυμίσουμε ότι το ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης το οποίο παρουσιάζει ως σωσίβιο η κυβέρνηση, στερείται έγκρισης από εννέα κοινοβούλια κρατών – μελών, ενώ εκκρεμούν οι πρόσφυγες Γερμανών στο συνταγματικό δικαστήριο της Γερμανίας.

Ένα από τα σημαντικότερα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει το υπουργείο οικονομικών είναι που έχουν πάει ακριβώς τα 60,83 δις που έχουμε δανειστεί από την ΕΚΤ, όπως πολύ σωστά σημειώνει ο Γιώργος Αναβαλόγλου στο Twitter.

Shares