Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Πορτογαλία: Διατηρείται η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Πορτογαλια κορονοιος

Η Πορτογαλία αποφάσισε να συνεχίσει να εφαρμόζει την υποχρεωτική μάσκα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τουλάχιστον μέχρι το τέλος Αυγούστου, για να προστατεύσει από την Covid-19 τις πιο ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, ανακοίνωσε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Η χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, το “πιο σημαντικό μέτρο που εξακολουθεί να ισχύει”, πρέπει “να διατηρηθεί κυρίως για την προστασία των πιο ευάλωτων πληθυσμών”, δήλωσε η Μαριάνα Βιέιρα ντα Σίλβα, υπουργός Προεδρίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά το υπουργικό συμβούλιο.

Αν και “η κατάσταση είναι επί του παρόντος υπό έλεγχο”, με μια απότομη πτώση του αριθμού θνησιμότητας που συνδέεται με την Covid-19, η κυβέρνηση αποφάσισε να “ακολουθήσει τις συμβουλές των ειδικών”, εξήγησε.

Η Πορτογαλία, μεταξύ των πρώτων χωρών παγκοσμίως στον εμβολιασμό κατά της Covid-19, είχε σημειώσει σημαντική αύξηση νέων κρουσμάτων τον περασμένο Μάιο, που προκλήθηκαν από την υποπαραλλαγή της Όμικρον BA.5. Το κύμα είχε αρχίσει να υποχωρεί στα μέσα Ιουνίου.

“Γνωρίζουμε ότι καθώς πλησιάζει το φθινόπωρο και ο χειμώνας, είναι πιθανό η κατάσταση της πανδημίας να επιδεινωθεί και να χρειαστεί να καταφύγουμε σε πρόσθετα μέτρα”, προειδοποίησε ωστόσο η υπουργός.

“Θα πρέπει να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση”, πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Shares