Κυριακή , 29 Μαΐου 2022

Πορεία ΠΟΕ-ΟΤΑ στο κέντρο των Αθηνών: «Δήμος για τους δημότες και όχι για τους ιδιώτες»…

Σε πανελλαδική στάση εργασίας προχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση μετά από απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Η στάση ξεκίνησε στην έναρξη της βάρδιας και θα ισχύσει μέχρι τις 11:00 το πρωί.

Με την κινητοποίηση αυτή, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αντιδρούν όπως λένε «στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην εκχώρηση των υπηρεσιών Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου σε εργολάβους και ιδιωτικά συμφέροντα. Κάτι που προωθείται με διάταξη την οποία ενέταξε η κυβέρνηση στο Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο. Η κυβέρνηση, που έδωσε από νωρίς κακά δείγματα γραφής, τόσο με δηλώσεις Υπουργών και Βουλευτών όσο και με δηλώσεις αλλά και την επίσκεψη του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε ιδιωτικό εργοστάσιο επεξεργασίας στερεών αποβλήτων στα Ιωάννινα, προχωράει τώρα στο επόμενο βήμα, που είναι να ξεπληρώσει γραμμάτια προς τα εργολαβικά συμφέροντα. Παράλληλα, με το πλήγμα στη συνδικαλιστική οργάνωση και έκφραση και στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) επιδιώκει την πλήρη ιδιωτικοποίηση των εργατοτεχνικών υπηρεσιών».

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, η ΠΟΕ-ΟΤΑ πραγματοποιεί από τις 09:30 συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της, στην πλατεία Καραϊσκάκη στο Μεταξουργείο, ενώ στη συνέχεια πρόκειται μέσω της Ομόνοιας και της οδού Σταδίου να πραγματοποιήσει πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, το άρθρο 179 του Αναπτυξιακού Νόμου δίνει το δικαίωμα στους δημάρχους να παραχωρήσουν τις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού σε εργολάβους. «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αξιοποιεί υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, το οποίο δεν αναίρεσε ούτε η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και προχωρά ένα βήμα παραπέρα, διευρύνοντας τους τομείς που μπορούν να εμπλακούν οι ιδιώτες για ίδιο όφελος. Καταργεί την αιτιολογημένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που είχε ως βάση την αδυναμία εκτέλεσης συγκεκριμένων υπηρεσιών με ίδια μέσα του Δήμου και λαμβάνονταν με την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Για πολλοστή φορά, αν και λίγους μήνες στη διακυβέρνηση της χώρας, η Νέα Δημοκρατία αποδεικνύει ότι η νεοφιλελεύθερη πολιτική που ασκεί λειτουργεί αποκλειστικά ως μέσο προάσπισης των συμφερόντων του κεφαλαίου και των εργολάβων, σε βάρος του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και με αύξηση του κόστους για τους Δημότες» αναφέρει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Παράλληλα προαναγγέλλει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, αναφέροντας πως η σημερινή στάση εργασίας είναι μόνο η αρχή.

pame2
pame1

protothema.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares