Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Πορεία φοιτητών και αντιεξουσιαστών υπό βροχή στη Θεσσαλονίκη

IMG_20220609_193009_1

Συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία της Καμάρας – Διαμαρτύρονται για την παρουσία της αστυνομίας στα πανεπιστημιακά ιδρύματα 

Νέα πορεία διαμαρτυρίας, παρά την βροχόπτωση, πραγματοποιούν αυτήν την ώρα στη Θεσσαλονίκη μέλη φοιτητικών συλλόγων, παρατάξεων και του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Κρατώντας πανό, ομπρέλες και φωνάζοντας συνθήματα, τα άτομα συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία της Καμάρας και περίπου στις 19.30 ξεκίνησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Τα άτομα εναντιώνονται στην παρουσία της αστυνομίας στα πανεπιστημιακά campus αλλά και στον νέο νόμο-πλαίσιο του υπουργείου παιδείας για τα ΑΕΙ που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Όπως αναφέρουν σε ένα από τα σχετικά τους καλέσματα, διεκδικούν να μην κατατεθεί ο νέος νόμος-πλαίσιο που φέρνει μια σειρά αλλαγών στα ΑΕΙ και, όπως λένε, «επιταχύνει τη μετατροπή των προγραμμάτων σπουδών σε συλλογές δεξιοτήτων, διαμορφώνει τα διοικητικά όργανα σε εκτελεστικό ρόλο «επιχειρηματικών» δραστηριοτήτων με τα συμβούλια διοίκησης κ.α».

Παράλληλα, τονίζουν ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας και ζητούν να αποχωρήσουν οι δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο πανεπιστημιακό campus μετά από τις εκτεταμένες φθορές που προκάλεσαν άγνωστοι πριν από λίγο διάστημα στην υπό κατασκευή βιβλιοθήκη.

Πηγή: protothema.gr

Shares