Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

“ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ” το “Μεταναστευτικό”: Ολονύχτια μάχη στον Έβρο με δακρυγόνα και χημικά…(ΦΩΤΟ)

Δύσκολη νύχτα στον Εβρο καθώς ομάδες “μεταναστών” έκαναν συντονισμένες μαζικές προσπάθειες να περάσουν τα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας…

Σύμφωνα με πληροφορίες από ΜΜΕ της Θράκης, επικράτησε ένταση στην περιοχή του Εβρου όλο το βράδυ. Η αστυνομία, ενισχυμένη με νέες δυνάμεις, «απάντησε» με ρίψη δακρυγόνων επιχειρώντας να τους αναχαιτίσει.

Ιδιαίτερο προβληματισμό προκάλεσε στην Αθήνα η πληροφορίες ότι καθ’ όλη σχεδόν τη διάρκεια της νύχτας ακούγονταν πυροβολισμοί από την πλευρά των τουρκικών συνόρων. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ-1 αντίστοιχο σκηνικό υπήρχε και το πρωί του Σαββάτου.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο δημοσιογράφος του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, Γιώργος Χρηστίδης, ανέφερε ότι ” μετανάστες” βρέθηκαν επί πολλές ώρες στον Εβρο, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να περάσουν στην Ελλάδα.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι δεν θα ανεχτεί καμία παράνομη είσοδο στη χώρα, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται εντάσεις συνεχώς μεταξύ “μεταναστών” και αστυνομίας, με τις Αρχές να κάνουν χρήση δακρυγόνων για να ανακόψουν τις προσπάθειες διέλευσης.

Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ορισμένοι – περίπου 30 στον αριθμό – παράτυποι μετανάστες – κατόρθωσαν να περάσουν στην Ορεστιάδα από περάσματα μέσα από τον ποταμό Εβρο.

Σύμφωνα με αναφορές η τουρκική κυβέρνηση όχι μόνο δεν εμποδίζει τους “μετανάστες” αλλά τους διακινεί προς τα σύνορα με την Ελλάδα με λεωφορεία ακόμη και με την συνοδεία στρατιωτών!

Πηγή: iefimerida.gr

Shares