Τετάρτη , 30 Νοεμβρίου 2022

Πολυτεχνειούπολη: Ποινική δίωξη για κακουργήματα και πλημμελήματα στους 23 από τους 32 συλληφθέντες

Στην άσκηση ποινικής δίωξης για σωρεία κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων προχώρησε η εισαγγελία της Αθήνας σε βάρος 23 από των 32 ατόμων που συνελλήφθησαν κατά την επιχείρηση της αστυνομίας στην Πολυτεχνειούπολη.

Οι συλληφθέντες διώκονται κατά περίπτωση για τα εξής αδικήματα:

Εγκληματική οργάνωση (Συμμορία)
Διακεκριμένη περίπτωση κλοπής
ληστεία
διακίνηση ναρκωτικών ουσιών
επικίνδυνη σωματική βλαβη
αντίσταση κατά της αρχήσ
απείθεια
Παράβαση του νόμου περι όπλων( πλημμεληματική και κακουργηματική).

Σημειώνεται ότι όσοι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κακουργηματικές πράξεις οδηγήθηκαν στον ανακριτή προκειμένου να λάβουν προθεσμία για να απολογηθούν. Οι κατηγορούμενοι για πλημμεληματικές πράξεις θα οδηγηθούν αύριο στο Αυτόφωρο, ενώ έως τότε παραμένουν κρατούμενοι.

Ένταση κατά τη μεταφορά τους στην Ευελπίδων
Νωρίτερα, το απόγευμα της Τετάρτης (28/09), οι συλληφθέντες βρέθηκαν στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Τα άτομα που συνελήφθησαν μετά τη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση και την έφοδο στην Πολυτεχνειούπολη, πέρασαν αρχικά το κατώφλι του εισαγγελέα ενώ στη συνέχεια βρέθηκαν ενώπιον του ανακριτή.

Κατά την άφιξή τους στον χώρο των δικαστηρίων, σύμφωνα με αναφορές, υπήρξε αρκετή ένταση. Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι κάποιοι από τους κατηγορούμενους, αλλά και ορισμένοι συγγενείς και φίλοι τους που ήταν εκεί για να τους συμπαρασταθούν, είχαν προκλητική στάση απέναντι σε εκπροσώπους του Τύπου.

 

newsbomb.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares