Τετάρτη , 22 Μαρτίου 2023
Τελευταία Νέα

Πολυτεχνείο: Η πρώην πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών τάσσεται υπέρ του εορτασμού της επετείου

Η πρώην πρόεδρος της Ενωσης Διοικητικών Δικαστών Αγγελική Λαϊνιώτη σε δήλωσή της τάσσεται υπέρ της ανακοίνωσης της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, με την οποία η τελευταία ζητεί την άρση της απαγόρευσης του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου…

H Αγγελική Λαϊνιώτη αναφέρει στη δήλωσή της ότι «η σοβαρή υγειονομική κατάσταση, την οποία βιώνει η χώρα μας, όπως και οι λοιπές χώρες της Ευρώπης, δεν αποτελεί επαρκή δικαιολογία ούτε για τον περιορισμό των συνταγματικών ελευθεριών ούτε για τη φαλκίδευση, απενεργοποίηση ή κατάργηση των στοιχείων της εθνικής μας ταυτότητας και της μακραίωνης ιστορίας μας».

Η δήλωση της Αγγελικής Λαϊνιώτη για την επέτειο του Πολυτεχνείου

«Συνυπογράφω την από 15/11/2020 ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με τίτλο ”Σύνταγμα και απαγόρευση συναθροίσεων”. Η σοβαρή υγειονομική κατάσταση, την οποία βιώνει η χώρα μας, όπως και οι λοιπές χώρες της Ευρώπης, δεν αποτελεί επαρκή δικαιολογία ούτε για τον περιορισμό των συνταγματικών ελευθεριών ούτε για τη φαλκίδευση, απενεργοποίηση ή κατάργηση των στοιχείων της εθνικής μας ταυτότητας και της μακραίωνης ιστορίας μας. Και μάλιστα κατά μείζονα λόγο όταν αυτά φέρουν τον μανδύα του ”Αποφασίζομεν και διατάσσομεν”.

Υπάρχουν τρόποι προφύλαξης από τον ιό και αυστηρά μέτρα που μπορούν να ληφθούν, χωρίς να παραλειφθεί ο στοιχειώδης -ενόψει των συνθηκών- εορτασμός του Πολυτεχνείου, όπως -δυστυχώς- παραλείφθηκαν η Ανάσταση και το Πάσχα, η 25η Μαρτίου και η 28η Οκτωβρίου.

Δεν το απαιτεί μόνον η Δημοκρατία αλλά και η Ιστορία της πατρίδας».

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares