Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Πολωνοί μισθοφόροι έσφαξαν Ουκρανούς νεοναζί που θέλησαν να τους κρατήσουν με την βία στην πρώτη γραμμή

Ήθελαν να φύγουν λόγω μεγάλων απωλειών

Ένα περιστατικό, σύμφωνα με το οποίο, Πολωνοί μισθοφόροι στο μέτωπο του Liman αρνήθηκαν να πολεμήσουν και σκότωσαν τους Ουκρανούς στρατιώτες που εστάλησαν για να τους «επαναφέρουν στην τάξη» αποκάλυψε ο Vitaly Kiselyov, ο σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk (LPR) και αποκαλύπτει το τέλμα που έχουν περιέλθει οι δυνάμεις του Κιέβου που δρουν πλέον καθαρά κάτω από την αμερικανική πίεση διενέργειας των ενδιάμεσων εκλογών που αναζητούν επιθέσεις.

«Υπήρξε ένα περιστατικό κοντά στο Liman, όπου Πολωνοί μισθοφόροι αρνήθηκαν να δοκιμάσουν την τύχη τους, και να προχωρήσουν στο μέτωπο μετά από αρκετές αποτυχημένες επιθέσεις.

Μια ομάδα Ουκρανών νεοναζιστών, που εστάλη για να διευθετήσει την κατάσταση, δεν κατάφερε να συνομιλήσει μαζί τους και τα μέλη της σκοτώθηκαν» αναφέρει σε ανάρτηση του στο Telegram ο Kiselyov, επισημαίνοντας πως «μια σφαγή μεταξύ ξένων και ναζί πλησιάζει».

Όσον αφορά τις εξελίξεις στο στρατιωτικό μέτωπο του Luhansk, αναφέρεται πως οι ρωσικές δυνάμεις ωθούσαν τους Ουκρανούς στο βορειοδυτικό τμήμα της πόλης Artyomovsk της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk (DPR).

Εν τω μεταξύ ο δήμαρχος του Donetsk Alexey Kulemzin υποστήριξε πως τα πλήγματα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων δεν έχουν καμία συνέπεια όσον αφορά τη γραμμή του μετώπου.

pronews.gr

Shares