Τετάρτη , 7 Δεκεμβρίου 2022

Πολωνία: Συνάντηση Ντούντα με τον διευθυντή της CIA στη Βαρσοβία

Ο πρόεδρος Ντούντα συνάντησε τον επικεφαλής της CIA με αφορμή την έκρηξη κοντά στα σύνορα της Πολωνίας με την Ουκρανία

Ο πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα συναντήθηκε στη Βαρσοβία σήμερα το βράδυ με τον διευθυντή της CIA Ουίλιαμ Μπερνς, δήλωσε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας της Πολωνίας.

«Το βράδυ, ο πρόεδρος Αντρέι Ντούντα συνομίλησε με τον επικεφαλής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς, ο οποίος βρίσκεται στη Βαρσοβία μετά τις επισκέψεις του στην Άγκυρα και το Κίεβο», έγραψε ο Γιάτσεκ Σιεβιέρα στο Twitter.

«Η συζήτηση αφορούσε τη γενική κατάσταση ασφαλείας, τα πρόσφατα γεγονότα προέκυψαν στη συζήτηση», συμπλήρωσε.

Ντούντα: «Ατυχές περιστατικό» το χτύπημα
Ο πολωνικός πύραυλος «πιθανότατα ήταν ένα ατυχές περιστατικό» που οφείλεται στην ουκρανική αεράμυνα, διεμήνυσε ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα και δεν υπάρχουν λόγοι να πιστεύουμε ότι το περιστατικό με πυραύλους ήταν σκόπιμη επίθεση ή ότι ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από τη ρωσική πλευρά.

«Από τις πληροφορίες που έχουμε εμείς και οι σύμμαχοί μας, ήταν ένας πύραυλος S-300 κατασκευασμένος στη Σοβιετική Ένωση, ένας παλιός πύραυλος και δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι εκτοξεύτηκε από τη ρωσική πλευρά. Είναι πολύ πιθανό να εκτοξεύτηκε από ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα» διεμήνυσε.

Η Πολωνία εξακολουθεί να αναλύει τη δυνατότητα δρομολόγησης του μέτρου του άρθρου 4 του ΝΑΤΟ, του επίσημου μηχανισμού για διαβούλευση βάσει του οποίου μια χώρα μπορεί να συγκαλέσει συνάντηση όταν αισθάνεται ότι το έδαφός της παραβιάζεται ή απειλείται, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Mατέους Μοραβιέτσκι. Μιλώντας ωστόσο στην ίδια συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο Ντούντα είπε ότι πιθανότατα δεν θα θεωρηθεί απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί αυτό το μέτρο.

πληροφορίες newsbomb.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares