Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Πολιτική κρίση στη Μάλτα! Πληροφορίες για παραίτηση του πρωθυπουργού με φόντο τη δολοφονία της δημοσιογράφου…

Οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας της δημοσιογράφου Ντάφνε Καρουάνα Γκαλιζία προκαλούν πολιτική κρίση στη Μάλτα.


Ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ είπε σε συνεργάτες του ότι σχεδιάζει να παραιτηθεί άμεσα, ανέφεραν οι Times of Malta.

Η απόφασή του επισπεύσθηκε λόγω της πολιτικής και νομικής κρίσης που είχε ως αποτέλεσμα η έρευνα για τη δολοφονία της δημοσιογράφου Ντάφνε Καρουάνα Γκαλιζία, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ελεύθερος ο επιχειρηματίας
Νωρίτερα, η αστυνομία της Μάλτας άφησε ελεύθερο με εγγύηση τον επιχειρηματία που βρίσκεται στο κέντρο της έρευνας για τη δολοφονία της δημοσιογράφου Ντάφνε Καρουάνα Γκαλιζία, και αστυνομικές πηγές δήλωσαν ότι θα εξακολουθήσει να τελεί υπό στενή επιτήρηση προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα διαφύγει.

Ο Γιόργκεν Φένεκ, ένας από τους πιο πλούσιους άνδρες στη Μάλτα, συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα ενώ προσπαθούσε να φύγει από τη Μάλτα με τη θαλαμηγό του. Από τότε έχει αφεθεί ελεύθερος και έχει συλληφθεί και πάλι τέσσερις φορές καθώς η νομοθεσία στη χώρα προβλέπει ότι, αν δεν απαγγελθούν κατηγορίες εντός 48 ωρών σε βάρος ενός υπόπτου που συλλαμβάνεται, αυτός θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος.

 

newsit

Shares