Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Πολιτικά ορθή παράνοια: Σβήνουν το όνομα του διαφωτιστή Χιουμ γιατί ήταν… ρατσιστής!

Σε νέα επίπεδα φτάνουν οι εκστρατείες αλλαγής ή απομάκρυνσης μνημείων και τοπωνυμίων στο δυτικό κόσμο, καθώς θεωρείται πως οι σημαντικές προσωπικότητες του παρελθόντος προσβάλλουν τις σύγχρονες ευαισθησίες.

Βέβαια, δεν είναι λογικό να αναμένει κανείς ένας άνθρωπος του 1800, 1700 ή 1500 να έχει τις σύγχρονες απόψεις για θέματα φύλου, φυλής, σεξουαλικότητας, ηθικής, πολιτικής κ.α., όμως η δημόσια παρουσία του ονόματός τους θεωρείται “προβληματική”.

Αν και συχνά τα “θύματα” του αναθεωρητισμού είναι αποικιοκράτες ή άλλες τέτοιας κατηγορίες προσωπικότητες, το πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου αποφάσισε να απομακρύνει το όνομα του φιλοσόφου του Σκωτικού Διαφωτισμού, Ντέιβιντ Χιουμ!

 

University of Edinburgh renames David Hume Tower over 'racist' views

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Ισότητας, Ποικιλομορφίας και Ενσωμάτωσης του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, ένας χώρος που φέρει την ονομασία David Hume Tower θα μετονομαστεί σε George Square 40 (ίσως προς τιμήν του George Floyd), καθώς οι ρατσιστικές αντιλήψεις του φιλοσόφου του 18ου αιώνα “προκαλούν σήμερα αποστροφή”.

cognoscoteam.gr

 

Shares