Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Πωλήσεις όπλων της Αμερικής στον κόσμο από τη δεκαετία του 50′-ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Το βίντεο δείχνει την ιστορία των διεθνών πωλήσεων όπλων που προέρχονται από τις ΗΠΑ από το 1950 έως το 2017.

Πιο συγκεκριμένα δείχνει τη γεωγραφική κίνηση των όπλων από χώρα σε χώρα καθώς και το εξελισσόμενο μερίδιο του εμπορίου όπλων που κατέχουν οι αντίστοιχες χώρες.

Στη δεκαετία του 1960, οι μεγαλύτεροι πελάτες αμερικανικών όπλων ήταν η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιαπωνία.

Από τότε, οι πωλήσεις όπλων έχουν αυξηθεί ξανά – και σήμερα, επανέρχονται στα επίπεδα που είδαμε τελευταία πριν από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου.

Η Σύγχρονη Εποχή

Ποιος πουλάει τα περισσότερα όπλα, σύμφωνα με τα δεδομένα των τελευταίων 10 ετών;

Πωλήσεις όπλων ανά χώρα

Παρόλο που ο Ψυχρός Πόλεμος έχει πλέον παρέλθει προ πολλού, οι ΗΠΑ διατήρησαν την κληρονομιά τους στις διεθνείς πωλήσεις όπλων να συνεχίζεται για τα καλά στον 21ο αιώνα.

Μάλιστα, ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός της πώλησης όπλων από ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή!!!

Δηλαδή, πρόκειται για μία ομολογουμένως κερδοφόρα επιχείρηση των ΗΠΑ σε εμπόλεμες διακεκαυμένες ζώνες στις οποίες η Ουάσιγκτον νίπτει τας χείρας της, όπως στη περίπτωση των ελληνοτουρκικών!!!

Για το λόγο αυτό άλλωστε η κυβέρνηση Μπαίντεν επιδιώκει την πώληση ΌΠΛΩΝ (F-16) και στην Τουρκία, παρά τις αντιστάσεις Μενέντεζ.

ΝΑ ΜΗΝ ΛΗΣΜΟΝΕΙΤΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ H ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΚΦΡΑΣΗ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΝΕΠΕΣΕ ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΡΙΓΟΥ ΓΙΑ ΕΠΕΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!!!!

Με άλλα λόγια “είναι πολλά τα λεφτά τα Άρη” για τις ΗΠΑ, οι οποίες δεν πρόκειται εύκολα να αποχωριστούν τον πολύ καλό πελάτη της, την Τουρκία (την Ελλάδα την θεωρούν δεδομένη)

Ιδού:

 

Shares