Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

«Πόλη των ζόμπι» η Φιλαδέλφεια, λόγω της χρήσης ξυλαζίνης

ΗΠΑ: «Πόλη των ζόμπι» η Φιλαδέλφεια, λόγω της χρήσης ξυλαζίνης - Τι είναι το ισχυρό ηρεμιστικό

Οι γιατροί αποκαλύπτουν τον καταστροφικό αντίκτυπο της ξυλαζίνης, ενός ηρεμιστικού που χρησιμοποιείται στα ζώα, σε χρήστες οπιοειδών στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ. Οι εθισμένοι γεμίζουν πληγές και δεν μπορούν να περπατήσουν

Οι γιατροί στη Φιλαδέλφεια έχουν λάβει νέες οδηγίες για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν μια εισροή ασθενών εθισμένων στο ηρεμιστικό για ζώα ξυλαζίνη, που είναι γνωστό στο δρόμο ως «tranq». Μια φιλανθρωπική οργάνωση προειδοποιεί ότι το φάρμακο – ένα μυοχαλαρωτικό που προορίζεται για μεγάλα ζώα όπως τα άλογα – αφήνει τους χρήστες «ανίκανους να περπατήσουν» και με «πληγές που ανοίγουν».

Η Φιλαδέλφεια έχει γίνει το επίκεντρο της ξυλαζίνης, η οποία μπήκε γρήγορα στην προσφορά φαρμάκων της πόλης ως φθηνό και πολύ ισχυρό ηρεμιστικό. Χρησιμοποιείται συχνότερα για τη διακοπή της φαιντανύλης, του ισχυρού συνθετικού οπιοειδούς που έχει αντικαταστήσει την ηρωίνη στη Φιλαδέλφεια.

Η Φιλαδέλφεια θεωρείται το «σημείο μηδέν» για την κρίση της ξυλαζίνης. Το τμήμα υγείας της πόλης εξέδωσε οδηγίες προς τους γιατρούς τον περασμένο μήνα, προειδοποιώντας τους ότι ορισμένοι χρήστες μπορεί να μην συνειδητοποιήσουν καν ότι έχουν πάρει το φάρμακο που χρησιμοποιείται για την απεξάρτηση απο τη φαιντανύλη. Η ουσία έχει ως αποτέλεσμα οι χρήστες να λιποθυμούν για ώρες τη φορά, ενώ στα σημεία της ένεσης ανοίγουν φρικτές πληγές που εξαπλώνονται σε όλο το σώμα

Οι θάνατοι από υπερβολική δόση ναρκωτικών στη Φιλαδέλφεια αυξήθηκαν με την πάροδο των ετών, φτάνοντας σε ρεκόρ το 2021. Οι αξιωματούχοι της πόλης υπολόγισαν τον αριθμό των θανάτων στη Φιλαδέλφεια το 2021 από υπερβολική δόση ναρκωτικών σε 1.250, ελαφρώς πάνω από το ανώτατο όριο που καταγράφηκε το 2017.

Η Sarah Laurel, ιδρύτρια της οργάνωσης προβολής Savage Sisters, είπε στη Philadelphia Inquirer: «Δεν έχω δει ποτέ ανθρώπινα όντα να παραμένουν σε τέτοιου είδους συνθήκες. «Έχουν ανοιχτές πληγές, δεν μπορούν να περπατήσουν». Η φιλανθρωπική οργάνωση λειτουργεί επτά σπίτια ανάρρωσης στη Νότια Φιλαδέλφεια, όπου όσοι αναρρώνουν από τον εθισμό στα ναρκωτικά μπορούν να κάνουν ένα ζεστό ντους, φαγητό και να καθαρίσουν τις πληγές τους.

Πηγή: Newsbomb.gr

Shares