Κυριακή , 4 Δεκεμβρίου 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: Του τα «έψαλαν» και τα «γυρίζει» ο Ζελένσκι για τον πύραυλο στην Πολωνία

Ο Ζελένσκι είπε ότι οι ουκρανοί ερευνητές πήγαιναν στο σημείο στην Πολωνία για να συμμετάσχουν στην έρευνα για την έκρηξη

Την επιμονή του ότι ο πύραυλος που έπεσε στην Πολωνία ήταν ρωσικός φαίνεται να αμβλύνει τώρα -κι ενώ έχουν προηγηθεί ρητές διαβεβαιώσεις από ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Πολωνία- ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Σχεδόν δύο 24ωρα μετά το συμβάν που πυροδότησε παγκόσμια ανησυχία ο ουκρανός πρόεδρος δηλώνει τώρα ότι μια ομάδα θα ερευνήσει το θέμα.

Ενώ ο ίδιος ζητούσε την επέμβαση του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας αμέσως μετά το περιστατικό, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα και χωρίς να παρέχει κάποια απόδειξη προς τεκμηρίωση των ισχυρισμών του, τονίζει τώρα ότι ουκρανοί στρατιωτικοί τού είπαν πως οι εικόνες του κρατήρα στο σημείο της έκρηξης υποδηλώνουν ότι δεν θα μπορούσε να προκλήθηκε αποκλειστικά από τα υπολείμματα ενός ουκρανικού αντιαεροπορικού πυραύλου.

Είπε ότι «ήταν σίγουρος ότι επρόκειτο για ρωσικό πύραυλο», αλλά και ότι είναι βέβαιο ότι η Ουκρανία είχε εκτοξεύσει πυραύλους για να αμυνθεί ενάντια σε ένα ρωσικό μπαράζ.

Η Ουκρανία κατέρριψε περισσότερους από 70 από τους σχεδόν 100 πυραύλους που εκτόξευσε η Μόσχα την Τρίτη, σύμφωνα με ουκρανούς αξιωματούχους.

«Δεν ξέρω 100%, νομίζω ότι και ο κόσμος δεν ξέρει 100% τι συνέβη» είπε ο Ζελένσκι σε συνέντευξή του στο Bloomberg New Economy Forum στη Σιγκαπούρη την Πέμπτη. «Δεν μπορούμε να πούμε συγκεκριμένα ότι αυτό ήταν αποτέλεσμα της αεράμυνας της Ουκρανίας».

πληροφορίες in.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares